Wysłany: 17-01-2011, 4:03 [Ankieta] Nowy dział NitDroid?
Użytkownik piciek wniósł propozycję otwarcia nowego działu dla oprogramowania NitDroid.
Forum traktuje o maemo i meego, ale myślę, że wielu używa/instaluje owe oprogramowanie. Pytanie czy jest na tyle zainteresowanie, na tyle dużo problemów do omawiania żeby otwierać nowy dział?
Proszę więc o zagłosowanie jak i wypowiedzenie się.
Ostatnio zmieniony przez Falon 27-01-2011, 3:34 , w całości zmieniany 1 raz
Ze swojej strony dodam tyle, że pasowałoby w końcu ustalić, jakie jest przeznaczenie Forum. Jeżeli jego tematyka ma być związana typowo z systemami Maemo i MeeGo, to dział NitDroid, może dziwnie/śmiesznie według mnie wyglądać. Jeżeli natomiast tematyka dotyczy wyżej wymienionych systemów, jak i urządzeń, na jakich one pracują, no to dział NitDroid będzie jak najbardziej na miejscu. Dlaczego? Bo jest alternatywą dla Maemo i MeeGo i działa na N900.
Myślę, że z czasem użytkowników NitDroida przybędzie, a już na pewno po wydaniu w pełni działającej wersji. Co za tym idzie, samo zainteresowanie, jak i problemy wzrosną.
ogolnie, mimo że strona nazywa się maemo-forum.pl , to jest to zdecydowanie forum o n900, a NITdroid jest systemem który może być w naszych telefonach. Jak juz ktos wczesniej napisał, wkoncu jak wyjdzie finalna wersja NITdroida, o wiele wiecej osób sie tym zainteresuje i coraz to więcej problemów się bedzie pojawiać. A więc chyba przejrzyściej będzie, jak bedzie nowy dział: instalacja, podstawowa wiedza, pytania, itp.
Model telefonu: Nokia N900, N9/N950
Wysłany: 18-01-2011, 12:24
Hmm, wydaje mi się, że powinniśmy koncentrować się na Maemo/MeeGo. NITDroida możemy wspierać "przy okazji", tak jak teraz to robimy. W przeciwnym wypadku, możliwe, że za bardzo rozdrobnimy forum.
Obecnie mamy dwa aktywne tematy dotyczące NITDroida - jeden traktuje o instalacji , drugi o nowinkach. W razie kłopotów forumowicze w nich piszą i póki co jakoś to się sprawdza .
Obawiam się że nawet maemo będzie za niedługo tematem pobocznym. Tak też można jako poboczny dołożyć nitdroida jedynie. Docelowo forum będzie pod domeną meego-forum.pl w związku z tym że maemo na nokie nie jest rozwijane i każdy z czasem bedzie miał meego. A maemo jak i nitdroid jako opcja na komórke może miec swój dział dodatkowy.
Forum bedzie się nie tylko (tak przynajmniej myslę) zajmowało meego nie tylko n900 ale powstaną inne telefony z meego więc nie tylko na n900 bedziemy się skupiać, także będzie mowa o urzadzeniach samochodowych z meego, netbookach itd.
Obawiam się że nawet maemo będzie za niedługo tematem pobocznym. Tak też można jako poboczny dołożyć nitdroida jedynie. Docelowo forum będzie pod domeną meego-forum.pl w związku z tym że maemo na nokie nie jest rozwijane i każdy z czasem bedzie miał meego. A maemo jak i nitdroid jako opcja na komórke może miec swój dział dodatkowy.
Forum bedzie się nie tylko (tak przynajmniej myslę) zajmowało meego nie tylko n900 ale powstaną inne telefony z meego więc nie tylko na n900 bedziemy się skupiać, także będzie mowa o urzadzeniach samochodowych z meego, netbookach itd.
zamiast meego-forum, proponowałbym jakieś słowotwórstwo, np. ameegos.pl (zawiera nazwę meego, a poza tym kojarzy się z amigos :)). Domena ameegos.pl jest póki co wolna Panie Administratorze :P.
Proponowałbym również zmienić rejestratora z az.pl na dropped.pl (12zł rejestracja, 50zł odnowienie), zawsze niższe koszty utrzymania :).
Model telefonu: N900
Wiek: 21 Dołączył: 09 Sie 2010 Posty: 576 Piwa: 33/10 Skąd: Z kernela
Wysłany: 20-01-2011, 8:09
JA proponowałbym się wstrzymać z wszystkim. Jednak meego jeszcze nie ma oficjalnie na na n900. W sumie to szkoda z tym przejście, ja tam wolę maemo. Mam nadzieję, że będzie możliwa zmiana interfejsu na ten z maemo.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum