nokia
Witaj na maemo-forum.pl - Zarejestruj się u nas, to potrwa kilka sekund, a uzyskasz pełną funkcjonalność lub zaloguj się.

ZAPAMIĘTAJ HASŁO

Poprzedni temat :: Następny temat
[Ankieta] Nowy dział NitDroid?

Dział NitDroid na forum
Jestem za dodaniem działu mimo, że nie używam oprogramowania NitDroid.
55%
 55%  [ 19 ]
Jest za dodaniem działu i używam oprogramowania NitDroid.
38%
 38%  [ 13 ]
To zły pomysł.
5%
 5%  [ 2 ]
Głosowań: 34
Wszystkich Głosów: 34

Autor Wiadomość
Falon
Administrator

Model telefonu: N900
Piwa: 5/1
Wysłany: 17-01-2011, 4:03    [Ankieta] Nowy dział NitDroid?

Użytkownik piciek wniósł propozycję otwarcia nowego działu dla oprogramowania NitDroid.
Forum traktuje o maemo i meego, ale myślę, że wielu używa/instaluje owe oprogramowanie. Pytanie czy jest na tyle zainteresowanie, na tyle dużo problemów do omawiania żeby otwierać nowy dział?

Proszę więc o zagłosowanie jak i wypowiedzenie się.
Ostatnio zmieniony przez Falon 27-01-2011, 3:34 , w całości zmieniany 1 raz  
Postaw piwo autorowi tego posta

Someone 
?

Piwa: 83/11
Wysłany: 17-01-2011, 7:35    

Ze swojej strony dodam tyle, że pasowałoby w końcu ustalić, jakie jest przeznaczenie Forum. Jeżeli jego tematyka ma być związana typowo z systemami Maemo i MeeGo, to dział NitDroid, może dziwnie/śmiesznie według mnie wyglądać. Jeżeli natomiast tematyka dotyczy wyżej wymienionych systemów, jak i urządzeń, na jakich one pracują, no to dział NitDroid będzie jak najbardziej na miejscu. Dlaczego? Bo jest alternatywą dla Maemo i MeeGo i działa na N900.
Myślę, że z czasem użytkowników NitDroida przybędzie, a już na pewno po wydaniu w pełni działającej wersji. Co za tym idzie, samo zainteresowanie, jak i problemy wzrosną.

coolos 
Tester ;-)

Piwa: 11/8
Wysłany: 17-01-2011, 8:08    

A może dodać poddział lepiej w Maemo > Nokia N900 > Nitdroid?

Someone 
?

Piwa: 83/11
Wysłany: 17-01-2011, 8:32    

Według mnie, już lepiej rozgraniczyć, tak samo jak MeeGo. W końcu to są różne systemy. Łączy je to, że działają na naszym telefonie.

mac02 

Piwa: 50/7
Wysłany: 17-01-2011, 8:40    

ogolnie, mimo że strona nazywa się maemo-forum.pl , to jest to zdecydowanie forum o n900, a NITdroid jest systemem który może być w naszych telefonach. Jak juz ktos wczesniej napisał, wkoncu jak wyjdzie finalna wersja NITdroida, o wiele wiecej osób sie tym zainteresuje i coraz to więcej problemów się bedzie pojawiać. A więc chyba przejrzyściej będzie, jak bedzie nowy dział: instalacja, podstawowa wiedza, pytania, itp.

arcean 

Model telefonu: Nokia N900, N9/N950
Piwa: 353/83
Wysłany: 18-01-2011, 12:24    

Hmm, wydaje mi się, że powinniśmy koncentrować się na Maemo/MeeGo. NITDroida możemy wspierać "przy okazji", tak jak teraz to robimy. W przeciwnym wypadku, możliwe, że za bardzo rozdrobnimy forum.
Obecnie mamy dwa aktywne tematy dotyczące NITDroida - jeden traktuje o instalacji , drugi o nowinkach. W razie kłopotów forumowicze w nich piszą i póki co jakoś to się sprawdza ;-) .

Falon
Administrator

Wysłany: 18-01-2011, 12:40    

Obawiam się że nawet maemo będzie za niedługo tematem pobocznym. Tak też można jako poboczny dołożyć nitdroida jedynie. Docelowo forum będzie pod domeną meego-forum.pl w związku z tym że maemo na nokie nie jest rozwijane i każdy z czasem bedzie miał meego. A maemo jak i nitdroid jako opcja na komórke może miec swój dział dodatkowy.
Forum bedzie się nie tylko (tak przynajmniej myslę) zajmowało meego nie tylko n900 ale powstaną inne telefony z meego więc nie tylko na n900 bedziemy się skupiać, także będzie mowa o urzadzeniach samochodowych z meego, netbookach itd.

coolos 
Tester ;-)

Piwa: 11/8
Wysłany: 18-01-2011, 12:30    

Falon napisał/a:
Obawiam się że nawet maemo będzie za niedługo tematem pobocznym. Tak też można jako poboczny dołożyć nitdroida jedynie. Docelowo forum będzie pod domeną meego-forum.pl w związku z tym że maemo na nokie nie jest rozwijane i każdy z czasem bedzie miał meego. A maemo jak i nitdroid jako opcja na komórke może miec swój dział dodatkowy.
Forum bedzie się nie tylko (tak przynajmniej myslę) zajmowało meego nie tylko n900 ale powstaną inne telefony z meego więc nie tylko na n900 bedziemy się skupiać, także będzie mowa o urzadzeniach samochodowych z meego, netbookach itd.

zamiast meego-forum, proponowałbym jakieś słowotwórstwo, np. ameegos.pl (zawiera nazwę meego, a poza tym kojarzy się z amigos :)). Domena ameegos.pl jest póki co wolna Panie Administratorze :P.

Proponowałbym również zmienić rejestratora z az.pl na dropped.pl (12zł rejestracja, 50zł odnowienie), zawsze niższe koszty utrzymania :).

Falon
Administrator

Wysłany: 19-01-2011, 9:27    

fajny pomysł z tą nazwą domeny
wyglada na to że 90% osób jest za działem, ale jeszcze poczekamy
 Autor postu otrzymał 1 piwo(a)

knypek3 
Power User

Piwa: 33/10
Wysłany: 20-01-2011, 8:09    

JA proponowałbym się wstrzymać z wszystkim. Jednak meego jeszcze nie ma oficjalnie na na n900. W sumie to szkoda z tym przejście, ja tam wolę maemo. Mam nadzieję, że będzie możliwa zmiana interfejsu na ten z maemo.

Falon
Administrator

Wysłany: 21-01-2011, 10:20    

wiadomo że dopóki nie ruszy meego to ja zamieszania nie potrzebnego robił nie będę jakimiś przeprowadzkami.
 Autor postu otrzymał 1 piwo(a)

piciek 

Piwa: 8/18
Wysłany: 27-01-2011, 3:15    

przepraszam bardzo... ja pierwszy podsunąłem myśl o dziale nitdroid

http://maemo-forum.pl/jak...d73bc49b8f6#top

Falon
Administrator

Wysłany: 27-01-2011, 3:35    

mały bład w druku :mrgreen:
poprawione, oczywiście, że o Ciebie mi chodziło.

piciek 

Piwa: 8/18
Wysłany: 27-01-2011, 8:18    

no teraz wygląda lepiej ;)

addammekk84

Postawił 1 piw(a)
Wysłany: 23-02-2011, 9:38    

a tak na marginesie jeżeli CSSU będzie się rozwijał tak jak do tej pory to myślę , że zainteresowanie NItDROID'em znacznie spadnie ;-)

Odpowiedz do tematu