Aby móc zobaczyć zawartość umieszczoną w tagu [ CODE ] musisz się zarejestrować
Samo stwierdzenie, że jest markowa rozśmiesza a pojemność jest po prostu kosmiczna :P
Co Wy o niej myślicie? Bujda czy warto zaryzykować jeśli i tak nie posiadam już gwarancji?
_________________ NOKIA - protest przeciwko koreańskiemu koncernowi samochodowemu "KIA Motors"
Wydaje mi się, że ta kosmiczna pojemność to tylko chwyt marketingowy... Tak naprawdę chińskie baterie o zwiększonej pojemności działają krócej niż oryginalna bateria od Nokii. 20 zł to niewielkie pieniądze, więc można ją sprawdzić. Bądź co badź uważam, że to bubel :D
Pozdrawiam.
_________________ Nokia 3210 -> Nokia 3310 -> Nokia 7650 -> Nokia 3650 -> Nokia 6680 -> N73 -> N95 -> N95-2 ->N96 -> N97 -> N900
A co sądzicie o bateriach na allegro z dopiskiem oryginalna z parametrami takimi jak fabrycznie czyli pojemnością 1350mAh w blistrze Nokii tylko że w cenie 20-50 zł ?
Dodam że blistry różnią się w zależności od ceny
Czy warto kupować takie baterie i będzie to oryginalny produkt czy trzeba wydać 140 zł w sklepie Nokii ?
Skoro oryginalna Nokia kosztuje coś ponad 100 zł, a większa nieoryginalna kosztuje tylko 20 to ja byś się od razu zastanowił, że coś jest nie tak. Gdyby ta pojemność była dostępna pewnie aku byłby conajmniej 2 razy większy. A to oznacza, że nie zmieściłby się do oryginalnej obudowy. Pojemność zawsze jest wprost proporcjonalna do wielkości. Pewnych fizycznych parametrów nie da się obejść.
ja kupiłem niby oryginalną bateryjkę na allegro Made In China i ją porządnie sformatowałem (wiem, że niby tych nowych już nie trzeba, ale z przyzwyczajenia) i muszę przyznać, że działa dłużej niż oryginalna made in hungary, którą dostałem razem z telefonem (kilka dni używany sprzęt jak kupowałem) :)
Niestety ale taka pojemnosc w tej baterii jest nierealna.Taka naklejke mozna wydrukowac na kompie,napisac na niej co sie chce i obkleic nia baterie.Tyczy sie to tej jak i innych tzw chinskich baterii.Wiem co pisze gdyz znajomy prowadzi serwis gsm i sie nasluchalem o takich bateriach.Aby ta bateria miala faktycznie pojemnosc 4400 mah to musialaby byc poprostu wieksza, a wtedy nie zmiescilaby sie do telefonu.Zastanowcie sie, gdyby faktycznie w takich rozmiarach udaloby sie uzyskac 4400 mah to Nokia z pewnoscia wypuscilaby taka baterie razem z N900.Zauwazcie ze tylko tanie zamienniki i chinszczyzna maja takie kosmiczne pojemnosci...oczywiscie tylko na naklejce.
Czy używa może ktoś baterii:
http://allegro.pl/bateria...1639892291.html
Jak czytałem ogólnie o nich to ludzie chwalą, że bateria przedstawia to co jest napisane na niej, pytanie czy ktoś używa na N900 ?
A może jest cwaniak, który używa tej pogrubionej Mugena i mógłby zarzucić fotami.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum