Model telefonu: N900
Wiek: 21 Dołączył: 09 Sie 2010 Posty: 576 Piwa: 33/10 Skąd: Z kernela
Wysłany: 07-02-2011, 5:35
Ostatnio załadowałem config ideal do tego przez przypadek oostatnio telefon i o dziwo trzyma mega dużo - 3 dzień a tutaj 40% baterii :D
Oczywiście nie polecam mojego sposobu, nie wiem czy będzie skuteczny na Waszych telefonach :D
Ostatnio zmieniony przez knypek3 07-02-2011, 8:50 , w całości zmieniany 1 raz
ja mam załadowany config lv 250 850 (inne mi nie wchodzą) bateria trzyma 2-3 dni przy słabym użytkowaniu,temperatura min.32-max. 38 stopni.wcześniej trzymała 0.5-max.1 dzień więc poprawa jest duża.
Też tak macie, że ładując ideal (500-850), po jakimś czasie zmienia się na 250-850? Chyba po rozmowie telefonicznej skaluje na niższą częstotliwość, da sie to jakość obejść? W conky pokazuje 500-850. Gdzieś jest przekłamanie, conky lub kernel-config show....
Jak juz gdzies pisalem w opise telefonu nokia podaje czas czuwania max.100h chodzilo im raczej o funkcje telefonu niz o dobra baterie
[ Dodano: 08-02-2011, 8:41 ]
dnc napisał/a:
Adiii napisał/a:
Dodatkowo ja śmigam bez dźwięku ekranu dotykowego oraz bez wibracji. Nie wiem ile to pochłania baterii, ale wyłączyłem ; >
Nie chcę być sarkastyczny, ale czy "oszczędzanie" aku nie wchodzi już w obręb absurdu? Bo jak tak dalej pójdzie znajdzie się post w stylu: "A mnie bateria trzyma 3 tygodnie. Po prostu mam wyłączony telefon. Nie używam, więc nie zużywam." Ja rozumiem oszczędzanie, ale telefon ma złużyc i być naszym sprzętem a nie my jego niewolnikami, którzy non stop patrzą na poziom zuzycia aku. Ale może przesadzam?
No juz gdzies byl temat ze bateria sie sama rozladowywjuje przy wylaczonym telefonie
Ale nie tak szybko, jakby telefon był właczony. Akumulatory generalnie mają jakąs tam upływność i po czasie z każdego energia "ucieknie". Jedynie baterie trzymają naprawdę długo. Ale są w końcu jednorazowe.
Mam problem z zainstalowaniem kernel power. Wyświetla się komunikat o konflikcie z pakietami aplikacji. Pliki to kernel-modules-maemo i kernel-maemo ( z tym, że na liście wymienione są dwa razy ).
[ Dodano: 19-03-2011, 9:09 ]
Odinstalowanie Mobile HotSpot zalatwilo sprawe.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum