Witam. Podczas użytkowania telefonu szybko beteria spada w parę minut i telefon się trochę grzeje. Przestaje pracować telefonem i bateria troszkę powraca i telefon robi się zimny. W czym jest problem??
Model telefonu: N900
Wiek: 29 Dołączył: 04 Mar 2011 Posty: 631 Piwa: 103/27 Skąd: Ziemia Obiecana
Wysłany: 29-12-2011, 6:11
Oprocz tego czy aktualny masz system i aplikacje, co i jak masz ustawione (ile pulpitow co na pulipitach), co masz poinstalowane (glownie jezeli chodzi o aplikacje ktorych procesy moga dzialac caly czas), czy masz podkrecony procesor (jezeli tak to jak). Postaraj sie nico wiadomosci dostarczyc, bo nikt raczej nie bedzie zgadywal.
_________________ Nokia 3110 > Panasonic GD30 > Nokia 3330 > Nokia 6610i > Nokia 1600 > N70 > HTC TyTN II > N900
No to tak. Używam 4 pulpitów i na każdym mam jakieś skróty. Na 2 puplitach mam pare widgetów. Co do procka to mam podkręcony do 800 mhz. A aplikacje to mam wszystko to co tylko potrzebne: sygic, concky, batery eye, asphalt 5, lord of golf, blades fury, nfsu, poza tym mam jeszcze CPU, i itp. Przykładowo siedze w necie przezz opere i lącze się z wifi, po paru minutach widzę jak bateria spada i telefon się robi Ciepły. po wyłączeniu wraca do normy ale baterii ubywa trochę. Jak telefon leży nic nie robię to przez noc z baterii mi zaledwie 5 procent zabierze.
Przy korzystaniu z gier tak samo jest no może troszeczke mniej bateria spada. Ale z z wifi czy 3G to masakrycznie. Dziwi mnie tylko dlaczego taki ciepły telefon się robi.....
To, że N900 się grzeje to nic nowego. Ale ja zauważyłem, że tylna obudowa mocno się grzeje kiedy... się ją mocno trzyma. Ja np trzymam telefon za boczne krawędzie, bo wtedy jest lepsza wentylacja tych okolic, no i nie blokuję nadajnika wifi, który musi pokonać grubość dłoni by dotrzeć z sygnałem do AP. Miałem już tak nawet, że moja żona grała w gierkę i telefon się zrestartował, a tylna obudowa była bardzo ciepła. Pokazałem jej jak trzymać telefon by nie robił takich bajerów i teraz jest OK. A to,ze aku jest słabawy, jak na ten telefon. To też sprawa od dawna znana i niestety nie do zmiany.
Model telefonu: Hello Kitty S5230
Wiek: 20 Dołączył: 17 Cze 2011 Posty: 639 Piwa: 63/34 Skąd: Z Polski
Wysłany: 02-01-2012, 9:04
Można kupić baterię bardziej pojemną, pod warunkiem że ktoś chce się bawić w mejd in czajna. Może i bardziej pojemna, ale wiele wskazuje że opłaca się kupować oryginalne baterie.
Z resztą tam nawet jest wykazane, że wiele cudownych baterii, które powinny mieć ponad 2000 mAh, przekracza tak naprawdę ledwo wartość 1000 mAh.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum