Jasną kwestią jest to, że są Oryginalne i ORYGINALNE, ale jaki to ma wpływ na użytkowanie?? Czy ta ORYGINALNA przewyższa jakością 2 razy tą Oryginalną?? Czy w ogóle warto wierzyć w te oryginalności?? Na Nokia Poland nie ma ceny owej baterii.
wow.. niezłe przebicie w cenach... patrzyłem na ceny tej baterii i na stronie nokii bateria kosztuje 158.00 zł
Ja chyba bym sie zdecydował na tą tańszą wersje orginalną ale niewiem jaka jest między nimi różnica..
tańsza może być gorsza, ale chyba nie aż o 50%... z drugiej strony ludzie na allegro mogą sprzedawać tą tańszą Orginalną którą poprostu nazywają ORGINALNĄ przez co mogą ją sprzedać dwa razy drożej....
Obydwie kosztują tyle samo, to są takie same baterie. Miałem okazje testować zarówno te tańsze blistrówki z Allegro oraz orginały za 1 zł od operatora.
Nie zauważyłem jakiejkolwiek różnicy a mam je w takich samych modelach aparatu N900
W miare używania też jednakowo długo trzymają, a o cenie trudno dyskutować według mnie to tylko windowanie żeby zarobić
Obydwie kosztują tyle samo, to są takie same baterie. Miałem okazje testować zarówno te tańsze blistrówki z Allegro oraz orginały za 1 zł od operatora.
Jest różnica rzędu 50zł, w tym wypadku to 2 za 1. Ja się nie zastanawiam nad tym czy kupić baterię z blistrem czy bez. Ważne jaka to będzie bateria, czy za 50zł czy za 100zł.
Hardknox napisał/a:
...a o cenie trudno dyskutować według mnie to tylko windowanie żeby zarobić
lupa napisał/a:
wow.. niezłe przebicie w cenach... patrzyłem na ceny tej baterii i na stronie nokii bateria kosztuje 158.00 zł
W UK są dużo tańsze na ebayu sam dokupiłem 2 sztuki za 4,99 funta (około 25 zł). W serwisie nokii potwierdzili oryginalność tych baterii, wiec polecam poszperać po brytyjskim ebayu. Oczywiście te same baterie są wystawione za 5 funtów, jak i za 25, ale wybór chyba jest prosty. Cześć sprzedawców nie wysyła towaru za granice, większość jednak to robi, np:
kupiłem również japońskiej produkcji baterie o większej pojemności 1930 mAh, bardzo solidnie wykonana, rzeczywiście telefon trzyma trochę dłużej, lecz na pewno nie jest to półtora raza, tak jak wynikałoby z pojemności (oryginalna ma 1320 mAh), jeśli ktoś jest zainteresowany to może zajrzeć tutaj:
Musisz zalozyc konto na ebayu (podobnie jak na allegro), zalogowac sie i tyle... Jesli zalozysz konto na polskim ebayu (www.ebay.pl) , to bez problemu zalogujesz sie rowniez na brytyjskim (www.ebay.co.uk) , bo konto jest zawsze to samo. Bardzo przydatne jest miec konto w Paypal, poniewaz na ebayu jest to najpopularniejszy i najbezpieczniejszy sposob placenia. Czesc przedmiotow mozna kupic tylko płacąc przez Paypal. Rejestracja w jednym i drugim portalu zajmuje 5 min, a ceny za granica bywaja kilkukrotnie nizsze.
Teraz zauwazylem, ze jak zaznaczylem na polskim ebayu zeby szukal rowniez w europie, to znajduje bez problemu angielskie i podaje ceny w zlotowkach, ta jest np. za 24 zl:
W wyszukiwaniu wpisuje zawsze "genuine" (oryginalna), bo ebay bardzo restrykcyjnie traktuje takie informacje w tytulach i opisach, wiec jesli wyzej podlinkowany przeze mnie sklep ma 49563 opinii od kupujacych, to nie ma mozliwosci zeby cos bylo nie tak.
Przy zakladaniu konta, musisz dodac swoje konto bankowe (czyli dane konta bankowego a nie karty) z ktorego beda automatycznie pobierane pieniadze. W momencie kiedy placisz za przedmiot nie musisz wpisywac zadnych numerow kart ani numerow konta itp. tylko automatycznie jestes zapytany o login i haslo do Paypala, potwierdzasz kwote ktora Ci sciagna z konta i zalatwione. Wszystkie transakcje sa zapisywane na Paypalu i mozesz je sobie przejzec pozniej. W razie problemow z towarem ebay zwraca pieniadze tylko w przypadku jesli placiles przez Paypal, bo to jest twardy dowod zaplaty.
W takim razie na PayPal nie trzeba przelewać pieniędzy żeby zapłacić za przedmiot??
Czy z zakupami trzeba się wstrzymać do czasu, aż konto zostanie zweryfikowane (ten przelew powrotny)??
Czy jak chce kupić 2 takie same baterie i jedną inną, od tego samego użytkownika to da się to jakoś połączyć??
Do momentu zweryfikowania konta na Paypal mozesz normalnie robic zakupy, tyle ,ze jest limit. Nie pamietam ile dokladnie wynosi, jesli go osiagniesz to nic juz nie kupisz dopóki nie zweryfikujesz konta (na angielskim koncie bylo chyba 400 funtow na rok). Jesli kupujesz od tego samego uzytkownika kilka przedmiotow, to najczesciej wysylaja w jednej paczce, najlepiej skontaktować sie w tej sprawie ze sprzedajacym mailowo, przez ebay.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum