Wysłany: 19-12-2010, 10:03 Błąd połączenia przez WIFI
Witam serdecznie
Dzisiaj zakupiłem N900 prócz tego że jestem zielony puki co to już jedna rzecz mnie zdenerwowała. Mianowicie próbuje się połączyć z siecią w domu przez WIFI. Mam router D-Link i ustawione hasło kiedy próbuje nawiązać połączenie z telefonu to znajduje sieć później wyskakuje wpisz hasło wpisuje hasło na 100% zgodne i łączy długo po czym wyskakuje błąd uwierzytelniania. Próbowałem przy zdjętym haśle łączy się bez problemu i internet działa.
Proszę pomóżcie
Mam wprowadzone hasło WPA-PSK kanał 11 laptopy się łączą bez problemu, telefon HD2 się łączy też bez problemu a Nokia nie potrafi łączy się długo później wywala że autoryzacja się nie powiodła. Próbowałem z WEP i działa łaczy od razu tutaj chodzi o te zabezpieczenie albo coś trzeba pozmieniać w N900 żeby działało to napewno będzie jakiś problem systemowy.
Moja wersja softu jeśli dobrze spisuje numer to 20.2010.36-2
Dzięki ale aż tak źle nie jest ze mną :) sprawdzałem tak raczej na większość sposobów i wydaje mi się że problem leży po stronie routera, bo jak ustawiam klucz WEP to telefon się łączy z internetem, a laptop już niestety nie. Natomiast przy WPA-PSK jest odwrotnie to telefon nie działa a laptopy działają
próbowałem już wszystkiego... problem będziesz leżał po stronie routera mam D-Link 624 i trzeba będzie pewnie zrobić update firmware, ale już niestety nie ma nigdzie tych nowych firmware w internecie. Mam zatem prośbę jakby ktoś miał nowy firmware do tego modelu to proszę o podzielenie się :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum