Wysłany: 29-12-2011, 2:32 Błąd wewnętrzny. Aplikacja rozmowy została zamknięta
Witam,
Mam problem z aplikacją rozmowy. Ogólnie rzecz ujmując, zbłądziła totalnie...
Dzisiaj po włączeniu telefonu zaczęły się problemy, smsy do różnych osób zaczęły mi się wyświetlać w różnych kontaktach(np. smsy do 5 róznych osób pojawiają się gdy chcę napisać do 1 osoby), dublować i nie da się ich skasować. Nie widać również smsów, ale tylko do niektórych numerów w aplikacji rozmowy. Pomimo teoretycznego wyczyszczenia rozmów (na liście pojawił się napis Brak rozmów) nadal wiadomości pozostają przypisane do niektórych numerów telefonu. Gdy chce wyczyścić smsy przypisane do kontaktu otrzymuję jedynie komunikat Błąd wewnętrzny. Aplikacja rozmowy została zamknięta
Dodam, że:
1. Próbowałem kasować smsy przez nokia suite ale i tak "wracają"
2. Ponowne wgranie firmware poprzez nokia suite również nie przynosi rezultatu.
3. Usunięcie kontaktu też nie pomaga, gdyż jak utworze go ponownie (pod inną nazwą z tym samym numerem telefonu) to smsy się pojawiają.
Chciałbym usunąć wszystkie stare wiadomości i móc normalnie smsować.
w ciągu ostatnich dwóch tygodni nic nie było instalowane, w telefonie mam zrobioną kopię zapasową zrobioną wczoraj, po tym jak przestało wszystko działać
Zacznijmy od tego, że nie jest to błąd Nokii. Powodowany jest przez uszkodzenie danych na partycji fat (która jest bardzo podatna na jakiekolwiek awarie). Najczęściej występuje, gdy po zakończeniu transmisji danych poprzez USB, nie odmontujemy urządzenia.
Do naprawienia powinno wystarczyć:
Kod:
Aby móc zobaczyć zawartość umieszczoną w tagu [ CODE ] musisz się zarejestrować
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum