Aplikacja do robienia wyraźniejszych zdjęć z aparatu w n900 ponadto mamy do dyspozycji szereg różnych opcji jak samowyzwalacz, seria zdjęć czy zdjęcia hdr.
jak to się sprawdza w praktyce?
w słoneczny dzień nijak ale gdy robimy zdjęcie w pomieszczeniu lub gdy jest nieco ciemniej efekt jest zauważalny zwłaszcza w full size.
mały przykład (pomniejszone):
do pobrania z blessn900.com, maemo.org oraz z repozytoriów
sam osobiście miałem problemy z wersją z blessn900.com ale ta z maemo.org działa
Powiedz mi jak robisz zdjęcia w pomieszczeniu gdy za oknem jest zupełnie ciemno, np. przy wyłączonym świetle fotografujesz obraz z tv, nie masz czasem jakiś artefaktów itp. problemów? U mnie takie błędy powstają gdy do połowy przytrzymam guzik od aparatu (żeby ostrość uchwycić) a następnie zrobię zdjęcie.
jak jest zupełnie ciemno to zdjęcia nie da się zrobić (wyskakują czarne plamy) natomiast jeśli światło w pokoju jest włączone to już aplikacja da sobie rade.
aplikacja ta działa na zasadzie poboru większej ilości światła niż normalne sterowniki więc w ciemnościach zawodzi nawet z lampą
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum