nokia
Witaj na maemo-forum.pl - Zarejestruj się u nas, to potrwa kilka sekund, a uzyskasz pełną funkcjonalność lub zaloguj się.

ZAPAMIĘTAJ HASŁO

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Falon
05-01-2011, 11:20
Brać n900 z simlockiem Orange?
Autor Wiadomość
coolos 
Tester ;-)

Piwa: 11/8
Wysłany: 17-12-2010, 10:44    Brać n900 z simlockiem Orange?

Witam,

Co byście mi doradzili w tym temacie? używam na co dzień sieci play i nie chce przesiać się na orange z powodu telefonu. Gdy znajduje jakąś okazje tzn. nówkę n900 jest z simlockiem na Orange (z umową na firmę - a więc simlock ściągany przez orange z niego to w najlepszym przypadku 500zł). Na Allegro ktoś usuwa simlocki kodem za 120zł ale co wtedy gdy nie będę mógł wpisać "w" celu ściągnięcia simlocka?

Pozdrawiam
Postaw piwo autorowi tego posta

Adiii

Piwa: 3/6
Wysłany: 18-12-2010, 11:46    

Cześć,
uważam, że kupowanie telefonów w salonach sieci komórkowych to kretyństwo.
Po pierwsze cena. Cały abonament łącznie wyniesie Cię dwa razy tyle niż normalna rynkowa cena produktu.
Po drugie simlock. Kiedyś ludzie się bali zanosić nokie 3510 do zdjęcia simlocka, a co dopiero n900. Poza tym lubię zagłębiać się w szczegóły i wyciągnąłem pewne spostrzeżenia na ten temat; sieci komórkowe zakładają simlocki żeby ludzie u nich je ściągali - zyskując tym samym pieniądze. To jest czysty wyzysk. Nie daj(cie) się.
Po trzecie - niszczenie jakości produktu. Co mam na myśli? Ano na przykład motyw startowy orange, którego zapewne nie będzie się dało wyłączyć. Albo naklejka na obudowie z napisem ORANGE, lub ich wewnętrzne aplikacje w menu, których zapewne nie będzie się dało usunąć.

Podsumowując, nie bierz telefonu z żadnej sieci komórkowej. Płacić 500zł za frajer to lekka przesada, a na allegro nie masz żadnej pewności że kody będą działały.
Nie lepiej iść do saturna/euro rtv agd/ mediamarkt i wziąć n900 na raty albo jak wolisz - za gotówkę?

Pozdro ;-)

pedrossi 

Piwa: 2/4
Wysłany: 18-12-2010, 10:19    

bo po prawdzie w ramach abonamentu spłacasz telefon, zdecydowanie lepiej to zrobić w jakimś sklepie, a w Orange (np. jak masz przedłużenie umowy) wziąć jakiś tel i go opchnąć.

coolos 
Tester ;-)

Wysłany: 18-12-2010, 11:10    

Zależy mi tylko na wyrwaniu tanio nówki, nie mam zamiaru iść do salonu po telefon i brać jakiś abonament. Co do kupowania takiej nokii w jakimś saturnie euro itp. to prawda jest taka że się przepłaca i to znacznie, to już lepiej bezpośrednio z nokia poland kupić nokie za 1549zl bodajże.

pedrossi 

Piwa: 2/4
Wysłany: 19-12-2010, 10:27    

coolos napisał/a:
Zależy mi tylko na wyrwaniu tanio nówki, nie mam zamiaru iść do salonu po telefon i brać jakiś abonament. Co do kupowania takiej nokii w jakimś saturnie euro itp. to prawda jest taka że się przepłaca i to znacznie, to już lepiej bezpośrednio z nokia poland kupić nokie za 1549zl bodajże.

Jak ja kupowałem swoją, to w Nokia Poland niestety były o 200zł droższe. Czy się przepłaca...?? Ciężko powiedzieć, ja za swoją zapłaciłem 30 kwietnia 2010 w sklepie Euro RTV 2000zł. Wydaje mi się, że to dość normalna cena, nawet na Allegro były wtedy droższe (tańsze też oczywiście, ale 2000zł to raczej wtedy standard).

Adiii

Piwa: 3/6
Wysłany: 19-12-2010, 10:53    

W Szczecińskim Euro n900 stoi za 1400zł - wiem, bo samemu kupowałem. Jeszcze się nie spotkałem, żeby w euro cena jakiegoś produktu była zawyżona. Zazwyczaj jest niższa, lub taka sama jak u producenta.
Natomiast co do abonamentu - wystarczy sobie policzyć ile wyniesie Cię spłata całego telefonu ;-)

coolos 
Tester ;-)

Wysłany: 19-12-2010, 5:11    

Wydaje mi się że realny jest zakup tej nokii, nowej do 1200zł, dlatego na taką będę polować :)

Kris16 

Postawił 4 piw(a)
Wysłany: 21-12-2010, 2:29    

Ja kupiłem nówke za 1080 zł z simlockiem na orange (nie brałem żadnego abonamentu od znajomego kolegi kupiłem) :) ale mi to nie przeszkadza gdyż używam sieć orange :) Na obudowie nie ma żadnego loga operatora w telefonie tak samo nie ma żadnego programu orange ... Gdzieś na forum przeczytałem ze ściągnięcie simlocka w orange kosztuje 70 zł ? :)

coolos 
Tester ;-)

Wysłany: 21-12-2010, 3:37    

Kris16 napisał/a:
Ja kupiłem nówke za 1080 zł z simlockiem na orange (nie brałem żadnego abonamentu od znajomego kolegi kupiłem) :) ale mi to nie przeszkadza gdyż używam sieć orange :) Na obudowie nie ma żadnego loga operatora w telefonie tak samo nie ma żadnego programu orange ... Gdzieś na forum przeczytałem ze ściągnięcie simlocka w orange kosztuje 70 zł ? :)

Z tego co mi wiadomo jeżeli telefon był brany od orange na firmę to ściągnięcie simlocka w salonie orange kosztować Cie będzie 500zł, jeżeli na osobę indywidualną to 77zł (musisz mieć przy tym fakturę zakupu i kartę gwarancyjną). Na allegro kody operatora kosztują 120zł, w poznaniu w serwisie gsm odblokują Ci KODEM już za 80zł (najniższa cena jaką znalazłem). Gratuluje dobrego zakupu telefonu, ja mojej NÓWKI dostać niestety nie mogę, pewnie zmieni się to po świętach ;)

Henx 
KeepItSimpleStupid

Postawił 3 piw(a)
Wysłany: 04-01-2011, 7:09    

Te telefony mają w ogóle simlocka ? Mi sie wydaje, ze nie. Przynajmniej moj nie miał ja kupowałem na ebay'u.

coolos 
Tester ;-)

Wysłany: 05-01-2011, 12:20    

Te z Orange mają na pewno, ja kupiłem z PLUSA, i te są bez simlocka.

Odpowiedz do tematu