nokia
Witaj na maemo-forum.pl - Zarejestruj się u nas, to potrwa kilka sekund, a uzyskasz pełną funkcjonalność lub zaloguj się.

ZAPAMIĘTAJ HASŁO

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: arcean
16-12-2010, 10:55
Chińskie super baterie 4400mAh
Autor Wiadomość
coolos 
Tester ;-)

Piwa: 11/8
Wysłany: 16-12-2010, 8:44    Chińskie super baterie 4400mAh

Witam,

Co sądzicie o bateriach typu 4400mAh?
http://allegro.pl/nowa-ba...1362156611.html

Chciałbym usłyszeć opinie kogoś kto używa takiej baterii, ja wiem że zaraz będą posty typu "chińskie baterie to g....", że nie mają takiej pojemności itp. Często gdy zaopatruje się w nowy telefon czytam opinie na temat większych baterii i zazwyczaj jest tak że fakt taka bateria nie potrzyma 3-4 razy dłużej niż zwykła, ale 2-krotnie daje rade a to już coś (z tym że jak wiadomo zwiększa się czas poświęcony na ładowanie). Bateria stoi dosyć tanio więc warto by było wypróbować, ja niestety n900 jeszcze nie mam żeby to sprawdzić :(, ciągle szukam mojej N-ki :D.

Pozdrawiam
Postaw piwo autorowi tego posta

arcean 

Model telefonu: Nokia N900, N9/N950
Piwa: 353/83
Wysłany: 16-12-2010, 10:12    

Ktoś je już sprawdzał. Nie miały deklarowanych 4400mAh, tylko coś niewiele ponad 1100.

bartoszstasiu90 
everybody lies

Wysłany: 17-12-2010, 7:15    

w zasadzie to można by było to kupić tylko kto zagwarantuje że bateria nie spali mi tel?;/

dnc 

Piwa: 5/3
Wysłany: 17-12-2010, 7:30    

Coś mi tu nie pasuje. Do tej pojemności nie da się utrzymać oryginalnych rozmiarów opakowania akumulatora. Są przecież aku większe chyba coś ok. 2000mAh i są już z dodatkowa obudową bo oryginalna się nie mieści. Wieć mam obawy czy ten aku na Alledrogo ma to zadeklarowane 4400mAh. Dobrze by było gdyby miał te 1800-2000mAh.

coolos 
Tester ;-)

Wysłany: 17-12-2010, 11:13    

dnc napisał/a:
Coś mi tu nie pasuje. Do tej pojemności nie da się utrzymać oryginalnych rozmiarów opakowania akumulatora. Są przecież aku większe chyba coś ok. 2000mAh i są już z dodatkowa obudową bo oryginalna się nie mieści. Wieć mam obawy czy ten aku na Alledrogo ma to zadeklarowane 4400mAh. Dobrze by było gdyby miał te 1800-2000mAh.

Jest tak jak piszesz, nie jest możliwe zwiększenie pojemności baterii do takich rozmiarów bez powiększenia wielkości akumulatora.

Gdzieś na jakimś forum czytałem że ktoś kupił takową baterię o ogromnej pojemności i mu się wylała, więc w zasadzie lepiej z tym nie ryzykować.

Mignęły mi na allegro baterie o pojemności 1600mAh a nawet 2200mAh - z tym że nie mieści się w telefonie i trzeba by bez klapki tylniej chodzić (dają klapkę tylną ale dla innego modelu nokii - typ baterii ten sam).

pedrossi 

Piwa: 2/4
Wysłany: 17-12-2010, 5:47    

Poza tym, nigdzie tam nie jest napisane, że bateria jest oryginalna (bo nie jest), a w tym wypadku można się spodziewać wszystkiego. Polecam poszukać na eBay, można spokojnie kupić oryginalna baterię w granicach 80 zł i mamy pewność, że z nią jest wszystko ok.

puchaty 
True Bastard

Otrzymał 3 piw(a)
Wysłany: 26-12-2010, 9:13    

sam mam taką o pojemnosci 1600 maxximus.

Trzyma minimalnie lepiej niż oryginał. Cena - około 10 zł .

xaltuton 

Postawił 2 piw(a)
Wysłany: 20-01-2011, 10:15    

Byłem niedawno zainteresowany kupnem "silniejszej" baterii do N 900. Poszedłem do fachowca prowadzącego duży sklep i serwis w Krakowie. Gość mi uczciwie powiedział, że nie ma większych a to co na niej pisze to wierutne bzdury. Gabaryty obecnej baterii są optymalne do jej mocy w obecnym stanie techniki. Facio powiedził, że jak mi nie szkoda pieniędzy to on mi z przyjemnością sprzeda baterię o większej pojemności, ale nie będzie ona dłużej "trzymała"
Doszliśmy do wspólnego wniosku, że nie ma co szukać kwadratowych jaj. :mrgreen:

coolos 
Tester ;-)

Wysłany: 20-01-2011, 11:22    

xaltuton napisał/a:
Byłem niedawno zainteresowany kupnem "silniejszej" baterii do N 900. Poszedłem do fachowca prowadzącego duży sklep i serwis w Krakowie. Gość mi uczciwie powiedział, że nie ma większych a to co na niej pisze to wierutne bzdury. Gabaryty obecnej baterii są optymalne do jej mocy w obecnym stanie techniki. Facio powiedził, że jak mi nie szkoda pieniędzy to on mi z przyjemnością sprzeda baterię o większej pojemności, ale nie będzie ona dłużej "trzymała"
Doszliśmy do wspólnego wniosku, że nie ma co szukać kwadratowych jaj. :mrgreen:

Z tego co widziałem są większe baterie firmy Mugen z dodatkową klapką, ale jest to raczej wersja dla zboczków (Jeszcze większa grubość urządzenia). Tak naprawdę z baterią w N900 nie jest najgorzej (w HTC Magic miałem gorzej :P).

Filmik prezentujący ów baterię.

ldamian83 

Wysłany: 17-03-2011, 12:42    

http://allegro.pl/nokia-n...1500742325.html

a czy ktos z was sprawdzał te baterie bo mam zamiar ja wziasc jak rzeczywiscie prawdą jest ze bateria trzyma o 22% dłuzej
i teraz czemu nokia nie zrobi bat. o większej pojemności jak sa juz inne na rynku???

Pozdro

mistsz 
Master of majesty

Model telefonu: N900 E52
Piwa: 13/4
Wysłany: 17-03-2011, 1:03    

ldamian83, wierzysz w to ze jakas bateria chinska NO NAME dziala 22% dluzej od orginalnego produktu nokii? jak tak to ja kupuj jak Ci kasy nie szkoda na baterie ktora moze pol dnia nie wytrzyma w tym telefonie :shock:

ldamian83 

Wysłany: 17-03-2011, 2:07    

No właśnie mi szkoda i moze ktos ma zamienniki i chciałem dowiedziec sie o opinie o tej ANIDA :) bo tacie kupiłem zamiennik do 6610 wiem stara maszyna jak swiat:) ale i użytkownik tez ma swoje lata i trzyma masakralnie długo 1000mAh nie było go 2 miesiące i ja zostawił w domu to bateria w połowie była pełna z tąd tez moje zainteresowanie zamiennikami

camel_pl 

Postawił 2 piw(a)
Wysłany: 18-03-2011, 2:28    

Cześć

Ja właśnie wczoraj otrzymałem zamówioną na Alledrogo baterię ANDIDA 1650mAh, tylko znalazłem nieco taniej niż ldamian83 (bodajże za 32PLN).
Kupiłem ją ze zwykłej ciekawości nie licząc wcale na jakieś rewelacyjne osiągi.
Ładowałem ją przez 12 godz. w zewnętrznej ładowarce i dzisiaj od rana mam ją w mojej eNce. Battery Eye rozpoznaje jej pojemność jako 1248mAh (?) co wcale nie świadczy o tym, że taka jest jej rzeczywista pojemność.
Na razie wydaje mi się, że rozładowuje się nieco wolniej niż oryginalna bateria Nokii. Ciekawe jak będzie się zachowywała po kilku cyklach. Ja mam nadzieję, że nie będzie przynajmniej gorsza od oryginału, bo generalnie zapasowe źródełko zasilania może się przydać.
Sama bateria jest wykonana dość solidnie, nawet styki były zabezpieczone folią. Na jednej stronie jest jakiś hologram naklejony.
Ciężko mi na razie powiedzieć coś więcej na temat eksploatacji, bo jak już wspomniałem działam na niej dopiero od rana (nie maltretuję fona jakoś specjalnie, powiedzmy, że tak jak do tej pory czyli głównie net i trochę TVN24 naN900TV :-) )
Może ktoś z Was ma jakieś pomysły ewentualnie podpowie jakieś programy, które pomogłyby nam przetestować ten wynalazek? Jeśli tak to piszcie, będziemy działać.

Pozdrawiam!

ldamian83 

Wysłany: 22-03-2011, 1:45    

no fajnie ze ktos testuje te baterie czekam z niecierpliwością na opinie czy warta jest zamówienia

coolos 
Tester ;-)

Wysłany: 22-03-2011, 7:20    

byleby nie było eksplozji :)

Odpowiedz do tematu