Instalacja:
* Kliknij (wydanie stabilne):
.
* Uruchomiony zostanie Menadżer Aplikacji. Powinien wyświetlić kilka komunikatów i ostrzeżeń.
* Po zakończeniu wykonywanych operacji przez Menadżera Aplikacji, zamknij go. Następnie wejdź w menu i wybierz "Community SSU". Zostanie zmodyfkikowany Menadżer Aplikacji, przez co zobaczy nowe aktualizacje systemu.
* Menadżer Aplikacji powinien się ponownie uruchomić. Na liście aktualizacji powinna być dostępna pozycja "Maemo 5 Community SSU". Instalujemy ją i restartujemy system.
Autor postu otrzymał 8 piwo(a)
Ostatnio zmieniony przez arcean 01-02-2012, 12:07 , w całości zmieniany 24 razy
Po aktualizacji przestały mi działać skróty klawiszowe (ctrl+shift+r, ctrl + backspace). Czy to tylko moja przypadłość ?
Tryb portretowy dotyczy tego menu co masz na belce u góry z zegarem i baterią. Teraz w aplikacjach to ładnie działa (jeśli aplikacje są w trybie portretowym). Włącz sobie np telefon i stuknij na zegarze to zobaczysz o co chodzi. Przydałoby się jeszcze zrobić klona Conversation z trybem portretowym lub przynajmniej zaimplementować klawiaturę wirtualną w trybie portretowym.
Ostatnio zmieniony przez JohnyZ89 30-01-2011, 2:12 , w całości zmieniany 1 raz
Model telefonu: Nokia N900, N9/N950
Wysłany: 30-01-2011, 2:04
Wygląda na to, że kiedyś zmieniłeś konfigurację skrótów klawiszowych przez GConfa albo jakiś pakiet dokonał tego za Ciebie.
Może pomóc:
http://my.arava.co.il/~ma...on_Desktop.html
Dzięki arcean. Przynajmniej nie musiałem szukać jak skróty poustawiać od nowa.
Wydaje mi się że to któraś z zainstalowanych wraz z SSU rzeczy wywaliła skróty, bo zaraz przed zrobieniem update skróty działały na 100% a nic innego nie robiłem.
arcean, czy jesteś w stanie zaimplementować "Klon Odtwarzacza Multimediów" do tego SSU ? Czy jest taka możliwość ? Bardzo mi się podoba cała akcja z SSU i chciałbym w niej partycypować.. Nie wiem za bardzo od czego zacząć (pomijając instalację :) )
_________________ Nokia 3210 -> Nokia 3310 -> Nokia 7650 -> Nokia 3650 -> Nokia 6680 -> N73 -> N95 -> N95-2 ->N96 -> N97 -> N900
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum