Instalacja:
* Kliknij:
.
* Uruchomiony zostanie Menadżer Aplikacji. Powinien wyświetlić kilka komunikatów i ostrzeżeń.
* Po zakończeniu wykonywanych operacji przez Menadżera Aplikacji, zamknij go. Następnie wejdź w menu i wybierz "Community SSU". Zostanie zmodyfkikowany Menadżer Aplikacji, przez co zobaczy nowe aktualizacje systemu.
* Menadżer Aplikacji powinien się ponownie uruchomić. Na liście aktualizacji powinna być dostępna pozycja "Maemo 5 Community SSU". Instalujemy ją i restartujemy system.
Ostatnio zmieniony przez arcean 01-02-2012, 12:07 , w całości zmieniany 2 razy
instalacja powiodła się
po pobraniu cssu features mogę ustawiać kilka opcji ale niemam pionowej orientacji obrazu
czy trzeba coś dodatkowo dograć czy powinno to być zawarte w cssu?
również w aparacie nie ma żadnych zmian
Benet
Wysłany: 27-11-2011, 12:11
To jest wersja stabilna i nie zawiera otwartych klonów. Zainstaluj cssu testing żeby mieć wszystkie nowe rzeczy.
Model telefonu: Nokia N900, N9/N950
Wysłany: 27-11-2011, 12:18
Bo0b napisał/a:
po pobraniu cssu features mogę ustawiać kilka opcji ale niemam pionowej orientacji obrazu
Jeżeli chcesz włączyć tryb portretowy, wpisz w terminalu:
Kod:
Aby móc zobaczyć zawartość umieszczoną w tagu [ CODE ] musisz się zarejestrować
Żeby było jasne - obecne wydanie CSSU różni się od CSSU-testing:
* brakiem nowego programu "Kamera"
* brakiem nowej wersji klienta pocztowego
* wyłączonym domyślnie trybem portretowym dla pulpitu i aplikacji
* brakiem apletu blokady orientacji ekranu (można go doinstalować poprzez Menadżera Aplikacji)
Nie mam jak tego odzyskać. By znów zainstalować to co mam to dzień zabawy. Do tego nie mam internetu, posiadam Iplusa, a na nim tego wszystkiego nie pobiorę.
Po zainstalowaniu stable,pokazała mi sie ikonka,,NOKIA KERNEL'' w menu,klikam na nią i musze cos zaakceptować,dalej nic nie robie bo nie wiem co to przyniesie,ktos wie może.Mam robic dalej,to jakaś mała aktualizacja?
Ktoś ma problem z netem od operatora,po instalacji stable?Bo ja mam taki problem,mam ogolnie ikonke na pulpicie szybkiego wybierania neta orange oraz wi-fi i mi nie działa orange,tak samo jak wchodzę w połączenia z internetem i klikam na orange to od razu wyskakuje komunikat błąd połączenia.Nie wiem czy to instalka stable czy cos ja porobiłem,ale nie bawiłem sie niczym.
[ Dodano: 27-11-2011, 9:59 ]
Kilka restartów fona i już net jest,podobnie było z podłączeniem pena,ale to już opisałem w innym temacie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum