Crusade of Destiny to pierwsza gra typu RPG, która została wykonana w całości, w technologii 3D
Kod:
Aby móc zobaczyć zawartość umieszczoną w tagu [ CODE ] musisz się zarejestrować
Uwaga gra potrzebuje Preenv 0.1.6 jeśli masz starszą wersje nie uruchomi się!
Instalacja
1. Pobieramy plik z grą
2. Plik przenosimy do telefonu
3. Instalujemy z menadżera plików klikając na plik
4. Samo się instaluje a my cieszymy się gierką
Jęsli nie mamy preenv
1. Aktywne połączenie internetowe
2. Odpalamy X-Terminal
3. Wpisujemy sudo gainroot (Enter)
4. Wpisujemy apt-get install preenv (Enter)
5. Wpisujemy apt-get install wget
6. Wpisujemy wget http://members.cox.net/jflatt/libsdlpre.so
7. Wpisujemy cp libsdlpre.so /home/opt/preenv/lib/libsdlpre.so
8. Reszta jak wyżej
Sergius
Wysłany: 28-03-2011, 11:34
Mam problemik z wyswietlaniem tekstury w grze. Gra odpala sie , plynnnie dziala ale w startowej lokacji niektore domy i postacie sa szare. Co mozna poradzic ?
Johnson
Wysłany: 29-03-2011, 6:07
Mi przy wlaczaniu wywala gre ;/ preenv wydaje mi sie ze mam zaktualizowane
Sergius
Wysłany: 30-03-2011, 4:22
Mialem podobny problem ale z inna gierka i akualizacja preenv pomogla. Od niczego wklep w xterminalu te komendy moze jednak masz starsza wersje.
Kod:
Aby móc zobaczyć zawartość umieszczoną w tagu [ CODE ] musisz się zarejestrować
Johnson
Wysłany: 30-03-2011, 6:34
Juz wczoraj sobie poradzilem z nudow sprawdzilem jeszcze inna komende po tamtych jak wpisalem nie poszlo ale wpisalem "apt-get install preenv" i mi sie uaktualnił a mialem wczesniej zainstalowane preenv bo inaczej inne gry by nie poslzy :P
Sergius
Wysłany: 30-03-2011, 6:59
No to super a czy cos mozna poradzic na moj problem z teksturami ? W lokacji startowej budynki , drzewa , postacie niektore sa szare.
Czy ktos moze cos poradzic na problem z grafika ??
Ostatnio zmieniony przez Sergius 10-04-2011, 6:21 , w całości zmieniany 1 raz
Może ktoś coś doradzi:
aktualizowałem preenv w x-terminalu , pobrałem i wrzuciłem gre na telefon, włączłem instalacje z menadżera i wskakuje mi że mie moge zainstalować gdż jest brak niektórych pakietów.
w szczegółach pisze że brakujące pakiet aplikacjii : preenv.
Sergius
Wysłany: 10-04-2011, 6:36
Nadal nie poradzilem sobie z problemem dotyczacym grafiki. Czy ktos moze pomoc mi z tym ?
Witam wszystkich. Jako że to mój pierwszy post na forum bo dopiero od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem N900 chciałem wszystkich serdecznie przywitać i życzyć Wesołych Świąt. Teraz do rzeczy. Przy instalacji gry przez konsole wykrzaczało się. Doczytałem że trzeba zainstalować Preenv jednak przy jego instalacji miałem 3 brakujące pakiety. Doinstalowałem wszystkie ze strony maemo.org i aplikacja zainstalowała się bez problemu. Skopiowałem pobrany plik i przekopiowałem zgodnie z instrukcją instalacji. Po tych czynnościach gra zainstalowała się bez problemu ale niestety wyrzuca mnie po kilku sekundach na pulpit (widzę tylko niebieski ekran z logo ;/) Będę wdzięczny za informację co mam zrobić żeby gra się uruchomiła ewentualnie jak sprawdzić czego grze brakuje do szczęścia.
A wiec uruchomiłem grę przez xterminal i wywaliło mi której biblioteki brakuje. Pobrałem z netu wrzuciłem do folderu lib i gra wystartowała. Ale problemy się nie zakończyły bo tak jak kolega który się wyżej wypowiadał mam problem a grafiką nie niektóre postacie i budynki są szare. Przeinstlowanie gry też nie pomogło. Proszę o porady jak się z tym uporać bo gra zapowiada się super :(
piach
witam, mam taki problem ze robie krok po kroku jak w instrukcji ...
a mimo to gra mi sie nawet nie odpala nic nic nic ;(:(
aktualizuje preenv i wszystko
pomóżcie prosze :(
piach
Wysłany: 24-05-2011, 11:46
pomozecie z tymi teksturami ?:(zalezy mi zeby ta gra dzialala
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum