Dobra sprawa z tym klonem programu kamery jak i odtwarzacza. Piszesz że było głóśno o tym w temacie SSU przez który sie konsekwentnie przedzieram i jeszcze wszystkiego nie przeczytałem dlatego zadam tu pytanie czy oba klony są już że tak powiem w pakiecie CSSU czy trzeba je osobno dogrywać?
best regards
aksed
Ostatnio zmieniony przez aksed 24-03-2011, 7:50 , w całości zmieniany 1 raz
Ale będą częścią CSSU? Jak sądzisz, jest możliwośc dodania znanej z świata fotograficznego "siatki" ? MAcie jakis pomysł jak wyelminować czarne paski przy rozdzielczości 5MP ?
Zastanawiam się nad jedna kwestią... Wszystko tworzycie w oparciu o Qt. Czy jakby zastąpić większość podstawowych aplikacji takimi klonami Qt, byłby zysk na wydajności ?
Aplikacja "Telefon" mogłaby zostać sklonowana. Czy były toczone rozmowy na ten temat?
_________________ Nokia 3210 -> Nokia 3310 -> Nokia 7650 -> Nokia 3650 -> Nokia 6680 -> N73 -> N95 -> N95-2 ->N96 -> N97 -> N900
Model telefonu: Nokia N900, N9/N950
Wysłany: 24-03-2011, 11:50
maras_ napisał/a:
Zastanawiam się nad jedna kwestią... Wszystko tworzycie w oparciu o Qt. Czy jakby zastąpić większość podstawowych aplikacji takimi klonami Qt, byłby zysk na wydajności ?
Raczej nie. Różnice w wydajności wynikające z wykorzystania Qt są niewidoczne.
maras_ napisał/a:
Aplikacja "Telefon" mogłaby zostać sklonowana. Czy były toczone rozmowy na ten temat?
Aktualnie tworzona jest dokumentacja API, na bazie której będzie można stworzyć odpowiednią aplikację.
Gelo175 napisał/a:
aplikacja telefon nie moze zostac sklonowana bo ma zamkniety kod zrodlowy
Nie zostałaby sklonowana, tylko napisana od nowa. Chyba to chodziło .
http://talk.maemo.org/showthread.php?t=70870 w linku pisze że klon kamery jest już częścią cssu i aktualizacja była 9 maja, ale w ostatnich dnia nie miałem nie miałem aktualizacji. Już mnie denerwuje ten ekran wyłączający się podczas nagrywania
Mam ten sam problem co "cofi7" a w menadżerze nie mam zadnych nowych aktualizacji :/ jest więc może jakaś alternatywa aby zaktualizowac wersje CSSU ??
Jeśli chodzi o repo zwiazane z CSSU to mam tylko to jedno po zaisntalowaniu CSSU czyli : Community SSU (testing) wiec nie wiem czy to wystarczy do updata??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum