maM karte w tak tak i zawsze mam problem z doładowaniem!!!!! na początku doładowanie przechodziło tak loasowo za ok 10 razem... a teraz kupiłem i już z 100 raz próbuje i ciągle słysze spróbuj jeszcze raz!!!!!!!!! byłem u kola w centrum era i też nie mógł topiero przez kompa mi doładował!!! WTF! też macie taki problem z tą komórą? a i w ogóle nie uznaje ona #. ja wpisze po ciągu # to w ogóle jest to błąd....
Wiek: 23 Dołączył: 16 Mar 2010 Posty: 58 Otrzymał 10 piw(a) Skąd: Olsztyn
Wysłany: 16-03-2010, 12:26
N900 obsługuje kody operatora (USSD), ale trzeba sobie do tego wgrać odpowiedni programik. W repozytorium jest program USSD .... Mi ładnie wyświetla stan konta w orange.
_________________ N900 powered by Linux ..... Nie piszcie mi na gg z prostymi pytaniami np. jak zainstalować jakiś program ponieważ po prostu nie chce mi się 10 razy dziennie tłumaczyć jak się instaluje sygic.
Wysłany: 16-03-2010, 8:19
wchodzisz do menadzera aplikacji, wciskasz pobierz, klikasz na gorze na "menadzer aplikacji" i wybierasz szukaj. Wpisujesz USSD-widget i powinno znalezc program do kodow operatora.
Po instalacji bedziesz mial nowy widget na pulpicie. Klikasz na niego i sobie ustawiasz jakie kody ma pokazywac.
Oczywiscie musisz miec dodane repozytoria extras, devel i testing
PS: sorki ze bez polskich znakow ale pisze z n900 i nie mam ich ustawionych :D
_________________ N900 powered by Linux ..... Nie piszcie mi na gg z prostymi pytaniami np. jak zainstalować jakiś program ponieważ po prostu nie chce mi się 10 razy dziennie tłumaczyć jak się instaluje sygic.
Wysłany: 17-03-2010, 12:37
Po pierwsze zrób takie coś :
1. Navigate to the application menu (tap the title bar)
2. Select ‘Application catalogs’
3. Select ‘New’
4. Enter a catalog name of ‘Maemo extras-devel’
5. Enter a web address of ‘http://repository.maemo.org/extras-devel’
6. Enter a distribution of ‘fremantle’
7. Enter components of ‘free non-free’
8. Select ‘Save’
(Wpisuj wszystko bez cudzysłowów)
Potem dajesz jeszcze raz na Pobierz, klikasz na Menadżer aplikacji i szukaj. Wpisujesz USSD-widget i masz.
Co do obsługi programu, to po instalacji wchodzisz na pulpit i pokazuje ci się nowy widget "Click to update". Klikasz gdzieś na puste miejsce na pulpicie. Potem w taki niebieski tryb w górnym prawym rogu. Pojawi ci się taki klucz obok te "Clik to update". Klikasz go i masz okno konfiguracji widgetu USSD. W miejsce USSD numer wpisujesz kod operatora (np. *124*# w orange) i dajesz jakąś nazwę zamiast Clik to update (np. stan konta).
Teraz za każdym razem jak chcesz sprawdzić dany kod wystarczy, że tylko klikniesz na ten widget, chwilkę poczekasz i wyskoczą Ci dane.
no i o USSD numer mi chodziło bo niewiedziałem jak wypełnić ;] teraz gra. sprawdza stan a jak wpisze z kodem dołóadowania to doładowało bez problemu. dzięki
Zrobilem wszystko jak nalezy, dodaje na koniec widget ussd... i nic mi sie nie pojawia, wpisuje kod w heyah *108# i nie dziala, co z tym?;/ Po dodaniu widgetu nie pojawilo mi sie nic na pulpicie 'click to update' ani nic do konfiguracji widgetu
po instalacji powinien pojawić ci sie widget na pulpicie ! musisz wejść w tryb edycji pulpitu i wtedy bedziesz mógł edytować widget... wtedy robisz tak jak deeamon napisał
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum