ee tam, ja nic nie robiłem i mam 6 chyba sekund więc go nie zauważam, jak instalowałem to też miałem win7, zainstalowałem na innej partycji niż win7 który się popsuł, wywaliłem więc, sformatowałem bo nie chciało mi się bawić i tak do dzisiaj został w grubie i jest do wyboru przy starcie, olałem to.
Automatycznie robi się wybór żadnego domyślnego uruchamiania swego czasu miałem na kompie WinXP Win7 i Ubuntu xD potem wywaliłem linuxa ale grub został i musiałem wszystko sformatować dobrze że miałem systemy na jednym dysku a dane na innym
nic nie szkodzi zeby pozniej zmienic gruba na windowsowskie menu. W tym celu wystarczy zaopatrzyc sie na windowsie w program EasyBCD a następnie ustawic flage botowania na dysk z windowsem (np. programem gparted). Ja tak mam u siebie (Windows 7 oraz FreeBsd), z czego głównie korzystam z windowsa a freeBSD do nauki :D
Ok, pobrałem sobie Ubuntu Malinowa Mandarynka 10.10 oczywiście PL i teraz mam pytanie odnośnie instalacji - instalowaliście standardowo, czyli "Instalacja sąsiadująca z innym systemem operacyjnym" czy jednak ustawienia manualne jeśli chodzi o przygotowanie miejsca na dysku? Pytam, bo nie wiem czy używając tej pierwszej opcji będę miał później wybór partycji, a zakładam, że tak, tylko nie mogę sprawdzić, bo dziwnym trafem myszka (podpięta przez USB) nagle przestaje działać ;] Dzieje się tak podczas instalacji, teraz działa normalnie...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum