Ano kwestia tych właśnie kodeków co sa w repo. Poinstalowałem i działa. Co prawda filmy rmvb nie wskakują do playlisty odtwarzacza ale po przez manager plików mogę klikać i oglądać. Lepiej z rmvb radzi sobie MPlayer - bo zwykły odtwarzacz potrafi robić slideshow. Oczywiście wszystko zależy od bitrate filmu.
znalazłem na forum informacje o aplikacji SiB, zainstalowałem i rmvb śmiga, tylko całego filmu nie oglądałem. ponoć są problemy z synchronizacją głosu,ale klawisz "d" załatwia sprawę
rmvb na pewno będzie się zacinać :) Jak podkręcisz procesor to trochę to się zmniejszy. Do oglądania RMVB polecam program SiB (mplayer + GUI) tam będzie można ustawić framedroping co spowoduje że dźwięk będzie się zsynchronizowany z obrazem ale w dynamicznych akcjach i obraz będzie się zacinał :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum