Model telefonu: Nokia N900, N9/N950
Wysłany: 10-09-2010, 11:58 FCamera
Aplikacja pozwalająca na wykonywanie zdjęć z pełną manualną kontrolą parametrów - m.in. czasu naświetlenia czy focusu.
Program jest jednym ze składników projektu fcam, który dostarcza m.in. nowe sterowniki do modułu aparatu.
Pozostałe aplikacje wchodzące w skład fcam;
* Lowlight - wykonywanie zdjęć w kiepskich warunkach oświetleniowych
* HDR Capture - tworzenie zdjęć HDR
Powyższe aplikacje instaluja także wspomniane wcześniej nowe sterowniki, więc wymagany jest restart telefonu przed uruchomieniem jakiejkolwiek z nich.
Skąd je pobrać? Z extras-testing ;)
Autor postu otrzymał 2 piwo(a)
Ostatnio zmieniony przez arcean 05-10-2010, 5:12 , w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: 30-09-2010, 12:04
W extras-devel jest dostępna nowa wersja (1.0.7). Ważna aktualizacja dla tych, którzy po skorzystaniu z fcamera mieli problem z diodą (np. nie powiadamiała o nowych wiadomościach).
witam, mam pytanko odnosnie tej aplikacji. Otoz zainstalowalem ja i zdjecia wychodza w jakims dziwnym formacie, ktorego telefon nie czyta. Mozna to jakos zmienic?
Wysłany: 11-10-2010, 10:39
CzerepSky17 napisał/a:
witam, mam pytanko odnosnie tej aplikacji. Otoz zainstalowalem ja i zdjecia wychodza w jakims dziwnym formacie, ktorego telefon nie czyta. Mozna to jakos zmienic?
Czy normalnym objawem jest, ze po zainstalowaniu fcamera nie dziala standardowy program do obslugi kamery? tzn. po odslonieciu obiektywu nie uruchamia sie zaden program, przyciskanie spustu migawki rowniez nic nie powoduje. Trzeba recznie wlaczyc fcamera i tam robic zdjecia...
Jak to u was wyglada? Rozumiem ze fcamera dorzuca swoje sterowniki, ale czy powinny one wplywac na prace standardowej aplikacji?
Wysłany: 16-10-2010, 7:54
gilu napisał/a:
Czy normalnym objawem jest, ze po zainstalowaniu fcamera nie dziala standardowy program do obslugi kamery? tzn. po odslonieciu obiektywu nie uruchamia sie zaden program, przyciskanie spustu migawki rowniez nic nie powoduje. Trzeba recznie wlaczyc fcamera i tam robic zdjecia...
Jak to u was wyglada? Rozumiem ze fcamera dorzuca swoje sterowniki, ale czy powinny one wplywac na prace standardowej aplikacji?
Standardowa aplikacja do kamery powinna działać z nowymi sterownikami.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum