Model telefonu: Nokia N900, N9/N950
Wysłany: 25-10-2010, 10:10
Zmiany w oficjalnym wydaniu PR 1.3:
* usunięcie błędów zauważonych w PR 1.2
* pełna obsługa Ovi Suite
* zwiększona wydajność całego systemu
* obsługa Ovi Music Store
* Qt Mobility 1.0.2
* Qt 4.7
* wszystko co wymieniłem tutaj
Mnie update pokazuje aktualizację Maemo 5, lecz podczas instalacji każe podłączyć telefon do komputera i włączyć PC Suite i nic się nie dzieje. A NSU nie znajduje najnowszej wersji oprogramowania.
Mnie update pokazuje aktualizację Maemo 5, lecz podczas instalacji każe podłączyć telefon do komputera i włączyć PC Suite i nic się nie dzieje. A NSU nie znajduje najnowszej wersji oprogramowania.
miałem tak samo! prze wlan nie dało się zaktualizować gdyż pojaiwął się komunikat aby podłączyć do pcsuita, gdy tak zrobiłem w PCsuite pokazał się komunikat, że aktualizacja w ten sposób nie jest dostępna i należy zainstalować Nokia Ovi Suite - zrobiłem. zaczałem aktualizować i w pewnym momencie telefon uruchomił się ponownie. w NOS pojawił się komunikat, że telefon jest rozłączony i należy podłączyć go ponownie. Próbowałem i nic!!! teraz telefon uruchamia się tak jakby w trybie awaryjnym i pokazuje się komunikat:wszystkie opcje telefonowania, łącznie z numerami alarmowymi zostały wyłączone w skutek błędu komunikacji....
zainstalować się nic nie daje, kopia bezpieczeństwa jaką zrobiłem ma 2,8mb ale ona zawiera chyba same ustawienia, dane itp, nic nie daje przywrocenie:/
Jak teraz podłączam do NSU lub NOS to po wybraniu trybu pcsuite w obu programach pokazuje kounikat, iż urządzenie nie jest kompatybilne:/
Ja zrobiłem apdejta. I nowe firmware zainstalował się bez problemu, bez żadnego podłączania do kompa. Ale to może dlatego że 2 dni wcześniej stawiałem na nowo cały system.
_________________ Używanie opcji SZUKAJ naprawdę nie boli...
miałem tak samo! prze wlan nie dało się zaktualizować gdyż pojaiwął się komunikat aby podłączyć do pcsuita, gdy tak zrobiłem w PCsuite pokazał się komunikat, że aktualizacja w ten sposób nie jest dostępna i należy zainstalować Nokia Ovi Suite - zrobiłem. zaczałem aktualizować i w pewnym momencie telefon uruchomił się ponownie. w NOS pojawił się komunikat, że telefon jest rozłączony i należy podłączyć go ponownie. Próbowałem i nic!!! teraz telefon uruchamia się tak jakby w trybie awaryjnym i pokazuje się komunikat:wszystkie opcje telefonowania, łącznie z numerami alarmowymi zostały wyłączone w skutek błędu komunikacji....
zainstalować się nic nie daje, kopia bezpieczeństwa jaką zrobiłem ma 2,8mb ale ona zawiera chyba same ustawienia, dane itp, nic nie daje przywrocenie:/
Jak teraz podłączam do NSU lub NOS to po wybraniu trybu pcsuite w obu programach pokazuje kounikat, iż urządzenie nie jest kompatybilne:/
Co robić????
Re-flash. Wgrasz sobie przy okazji nowy soft. Flashuj najpierw PR 1.2, później wyczyść sobie dysk flashując emmc, a na koniec wgraj najnowszy soft. Jak masz dostęp do plików z głównego katalogu to sobie je przenieś dla bezpieczeństwa na dysk komputera. A tak w ogóle przeczytaj temat o re-flashu, to będziesz wiedział co i jak.
Do tych wszystkich co mają problem z uaktualnieniem. Ja zrobiłem coś takiego, że po wyskoczeniu informacji o nowym systemie i prośbie o podłączenie do komputera miałem do wyboru albo "Kontynuuj" albo coś z kopią zapasową. Wybrałem pierwszą opcję i wcale telefonu podpinać, czy bawić się NSU nie musiałem. System zaktualizował się poprzez WiFi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum