obydwie wersje radia są prądożerne z racji autowłączania blutootha. dla mnie c fm jest wizualnie identyczne z fm radio. może jest możliwość słuchania bez kabla(ale co to za jakość bez anteny).
Jeśli ktoś chciałby popróbować jakieś inne radyjko to polecam q radio
Q Radio
także prądożerne, ale design chociaż inny i posiada RDS
Model telefonu: Nokia N900, N9/N950
Wysłany: 21-07-2011, 7:42
Może był to strzał, ale celny . BT w idle pod Maemo pobiera 1,7-2,2 mA, dochodząc chwilowo do 9mA. Pod MeeGo odpowiednio 1.6-2,2 mA dochodząc także do 9mA.
Może był to strzał, ale celny . BT w idle pod Maemo pobiera 1,7-2,2 mA, dochodząc chwilowo do 9mA. Pod MeeGo odpowiednio 1.6-2,2 mA dochodząc także do 9mA.
Jak może w idle pobierać różną (niestałą) ilość prądu. Chyba masz na myśli aktywne BT, takie wyłączenie na zasadzie uśpienia w opcjach lub poprzez widget. Radio korzysta z modułu BT pasywnie i nie pobiera tyle co piszesz. Może pomyliły ci się mA z uA?
Model telefonu: Hello Kitty S5230
Wiek: 20 Dołączył: 17 Cze 2011 Posty: 648 Piwa: 63/34 Skąd: Z Polski
Wysłany: 23-09-2011, 9:45
U mnie aplikacja wysypała się, po przypadkowym wyłączeniu bluetooth (Wiem że owy jest potrzebny do poprawnego jej działania). Problem polegał na tym, że nawet po restarcie tela aplikacja nie miała ochoty działać.
Na moment obecny korzystam z qRadio. Jak dla mnie ciekawszy interface i nie ma problemów z działaniem.
@athame wątpię żebyś był w stanie zmierzyć wartości wyrażone w uA. Poza tym bluetooth to nie jakiś tam przesył danych przez ścieżki na płytce, lecz moduł radiowy, który musi pobrać mocy, aby przesłać konkretną ilość danych na odległość. Nawet podczas czuwania, gdy korzysta z niego radio jest wykrywalny na odległość.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum