Witam, u mnie po zainstalowaniu tego programu bardzo szybko zżerało baterię, tzn. ok. 1% na minute, NAWET PO WYŁĄCZENIU APLIKACJI !! Dopiero deinstalacja tego problemu rozwiazala problem. Dodatkowo podczas dzialania aplikacji i sluchania radia, telefon nie reagowal na podlaczenie ladowarki, musialem odlaczyc zestaw sluchwkowy i dopiero telefon wowczas "zauwazyl" ladowarke i zaczal sie ladowac. Szkoda, bo jednym slowem radia mozna sluchac do czasu az padnie bateria.
U większości osób aplikacja działa poprawnie (nie zjada baterii i nie powoduje problemów z ładowaniem). Problem u Ciebie musi stwarzać coś innego, przez co FM RADIO nie działa tak jak powinno.
Nie zżera baterii ( no chyba że jest uruchomione ). Pamiętaj, że radio jest na tym samym układzie co Bluetooth. Radio działa wtedy gdy BT jest włączony (program sam go włącza). Może BT miałeś włączone ?
Do wszystkich mających problemy z FM Radio:
Usuńcie aplikację, wyłączcie repozytoria Extras-devel, Extras-testing oraz zainstalujcie ją ponownie.
Nic nie trzeba wylaczac. Sa dwie aplikacje i trzeba zainstalowac te druga. Ja tak zrobilem i hula mi radyjko, ze hej!
[ Dodano: 02-01-2011, 8:44 ]
JohnyZ89 napisał/a:
W Repo dostepne sa 2 wersje, mi jedna z nich nie dziala. Dziala ta starsza (2010.03.20 bodajze). Ta druga sie po prostu nie uruchamia.
Tak! Zainstalowałem tę drugą aplikację i hula, że hej! I bateria ładuje i działa normalnie. Tylko zastanawia mnie, że skoro sygnał łapie przez bluta, to po co żąda wsadzenia słuchawek... Działa nawet po podłączeniu załączonego kabelka 3* chinch, ale nie podaje wideo na tv, tylko sam dźwięk.
Nie łapie sygnału przez bluetooth tylko musi włączyć moduł bluetooth, żeby na module od radia pokazało się napięcie. Te dwa moduły są po prostu zintegrowane. Musisz mieć kabel wpięty w gniazdo żeby robił za antenę.
Nie wiem dlaczego, ale mi to radio nie działa - nie łapie wcale sygnału (a słuchawki są podłączone).... słychać tylko szum na każdej częstotliwości i takiego czerwonego paska nie ma u mnie
Jest też dużo efektywniejsza wersja radia: C FM Radio. Oczywiście w repo. Działa nawet bez słuchawek, choć z nimi lepiej i nie zużywa tyle zasobów co ta pierwsza aplikacja.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum