Wysłany: 30-07-2010, 11:46 FMMS konfiguracja nowego oprogramowania
Witam wszystkich :)
Sluchajcie mam problem, nie moge ani wyslac , ani odebrac MMS'ow , w poprzednich tematach podana jest konfiguracja tego oprogramowania ale do starszego typu. Po zainstaloaniu FMMS na swojej N900 w ustawieniach połączenia wyskoczyly mi nastepujace pola ktore juz sa uzupelnione w nastepujacy sposob, dodam tylko ze mam tel w sieci ERA:
nazwa punktu dostepu: eramms
MMSC: http://mms.era.pl/servlets/mms
nazwa użytkownika: eramms
hasło: eramms
Proxy HTTP: 213.158.194.226
Zainstalowałem u siebie ten fMMs. Pozniej chciałem sie tego pozbyc bo nie używam po prostu, ale cos pozostało po tym jednak.. Samą app wywaliło całkiem, ale to cholerne połączenie internetowe "MMS" pozostało.. Jak sie tego badziewia pozbyć ??
Dalej lipa, z tą różnicą, że bez gconf not found. Po wciśnieciu "enter" nic sie nie dzieje, po prostu przeskakuje linijke w dół i moge dalej pisac jakas komende a połączenie MMS nie znika... Jeszcze jakies pomysły ?
Nie chce mi sie, za duzo tego wyskoczyło. Za duzo jebania etc.. Juz sobie poradziłem mniej wiecej.. Zmieniłem nazwe z MMs na Vodafone i dałem konfiguracje taką samą jak miałem we wcześniejszym połączeniu. Czyli mam teraz Vodafone i Vodafone 2 z taką samą konfiguracją i nie waże czy sie automatycznie połączy z tym czy z tym.. internet zawsze jest.. Dzieki za próbę pomocy.. Pozdrawiam.
Witam a ja mam troszke inny problem.Siec Orange.ustawienia wpisuje takie jak sa podane na forum lecz mmsy nie dochodza do mnie.Tylko dostaje wiadomosc ze dostalem mms i zeby go zobaczyc musze sie zalogowac na stronie Orange.W biurze obslugi nie wiedza co zrobic bo mowia ze ten ten fabrycznie nie obsluguje mmsow.A przeciez dzialaja ale niestety nie u mnie.Prosze o pomoc i z gory dziekuje
taziff, szukalem i je znalazlem.wplepalem wszystkie.w fapn robie punkt dostepu mms i te wszystkie ustawienia potem tez w fmms itd.mmsy wysyla ale do mnie nie przychodza wcale.tylko pojawia sie wspomniany sms od orange...
minos
Model telefonu: NOKIA N900
Wysłany: 07-03-2011, 2:53
Mam problem z mmsami do mnie dochodza bez problemu ale jak wysle do kogos u mnie pokazuje ze wyslano ale nie dochodza pokazuje sie komunikat pobieranie i nic wiecej.
dodam tylko ze tel mam w play.
Prosze o pomoc
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum