Ja mam problem z wysłaniem mms-ów przez tą usługę. Najprawdopodobniej mam jakiś błąd w ustawieniach ale nie wiem jak to do końca zrobić. Prosiłbym o podpowiedź
Ja mam problem z wysłaniem mms-ów przez tą usługę. Najprawdopodobniej mam jakiś błąd w ustawieniach ale nie wiem jak to do końca zrobić. Prosiłbym o podpowiedź
Bardzo dziękuję wszystko działa chociaż miałem trochę problemów bo trochę inaczej to opisaliście niż miałem w telefonie, a te hasła w ogóle są dla mnie nieznane. Ale teraz będę wiedział coś więcej na ten temat.
jeszcze raz dzięki
Wejdź jeszcze w Ustawienia (w telefonie) -> Poł. Internetowe -> Połączenia -> Wybierz połączenie do obsługi mms (u mnie nazywa się ono MMS) -> Edytuj -> Dalej
Tutaj powinno być:
Nazwa punktu dostępu: mms
Nazwa użytkownika: mms
Hasło: mms
Żądaj hasła przy każdym połączeniu: odfajkowane
Teraz klikasz "Dalej" i tutaj "Zaawansowane"
Tutaj powinno być:
Używaj serwera proxy: ZAZNACZONE
Proxy HTTP: 192.168.6.104
Numer portu: 8080
Proxy HTTPS: PUSTO
Numer portu: 0
Proxy FTP: PUSTO
i tak do końca
Zakładka "Adresy IP"
ZAZNACZONE "Automatyczne pobieranie adresu IP" oraz "Automatyczne pobieranie adresu DNS"
Sprawdź to wszystko i powiedz jak rezultaty
I korzystam z Navi Sygic'a ver.10 ale już zaczyna mnie wkurzać bo ma małe opóźnienie i nie wiadomo kiedy skręcać :)
Bardzo dziekuje za opis ale niestety ta cholera nadal nie działa
Moze cos glebiej jest zle ustawione...skonfigurowane
W polaczeniach internetowych mam nastepujace zakladki
orange hotspot;
eurospot;
internet;
MMS;
.....dalej moja siec WiFi
Polacz z internetem - dowolne połączenie;
Interwał wyszukiwania - 10 min.
Mam również zaznaczone Przełącz do WLAN gdy dostepne
No niestety fmms nie dziala. Nieistety net poza domem tez nie dziala. WI FI o dziwo dziala. Moze usunac obecne pkt. dostepu???? Jak sie ustawia nowe pkt. dostepu - tak samo jak w innych tel. sms-em od operatora???
Nie wiem ludzie co macie z tym netem, ale n900 jest tak inteligentna że po włożeniu karty sim do telefonu sama się konfiguruje i INTERNET powinien działać. Z mmsami należy skonfigurować tylko ustawienia w fMMS i też działa bez problemu.
Konfiguracje do fMMS podałem wyżej i działa ona u mnie bez problemu
O działa - wyjalem karte i ponownie uruchomilem tel. sam skonfigurowal wszystko. Stawiam Piwko - Super. Teraz jeszcze ponownie sprobuje z fmms.
Dzieki,
apmj
[ Dodano: 08-12-2010, 5:15 ]
Jesteś wielki TAZIFF - fmms tez dziala. Miesiac czasu walczylem...z fmms
Poniżej info jak mi sie to udało:
1) Usunąłem wszystkie stare punkty dostepu do Internetu (internet, mms, etc);
2) wyłączyłem telefon i wyjąłem kartę SIM;
3) Po uruchomieniu tel sam skonfigurował połączenie z internetem;
4) Włączyłem fMMS - zresetowałem ustawienia - górna zakładka;
5) Wpisałem nowy pkt. dostepu MMS z danymi, które podał kolega powyzej;
6) ruszyło
Pozdrawiam,
apmj
Jeszcze jedno pytanie,
Czy telefon potrafi przełączyć sam ustawienia na inny punkt dostepu?
Przez pkt. MMS nie jestem w stanie korzystac z Netu.
Jak korzystam z Pkt. Internet to nie pobiere mms-ów
Zalezy mi tez by tel. sam się przełączył na Wifi jezeli jestem w domu.
masz tam fajke ze jak wlan jest doestpny to sie łączy automatycznie.
probowalem roznych sposobow i mi mms nie moze zalapac, ustaweinia napewno sa dobre, lecz jakims cudem nie moze zaskoczyc
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum