Aby móc zobaczyć zawartość umieszczoną w tagu [ CODE ] musisz się zarejestrować
Warto sobie doinstalować biblioteki libgles* - u mnie ich brakowało i miałem błąd przy uruchamianiu gry:
Kod:
Ściągamy sobie grę np stąd:
Kod:
Po pobraniu wypakowujemy zawartość programem 7-zip - do pobrana stąd: http://www.7-zip.org/
Po wypakowaniu gry mamy m.in. katalog applications (z pliku data.tar.gz) - kopiujemy go do telefonu do lokalizacji /home/user
Jeśli kopiowałeś pliki po przez USB do telefonu, to pewnie masz je w /home/user/MyDocs.
Aby Przenieśc je do /home/user użyj komendy:
Kod:
Instalacja/przenoszenie kolejnych gier:
Kod:
-------------
URUCHOMIENIE GIER
1) uruchamiamy preenv
Kod:
2) Przechodzimy do katalogu z plikami gry i nadajemy odpowiednie chmod'y plikowi "nfsuc":
Kod:
Uruchamiamy grę:
Kod:
-----------
Chcesz miec skrót do gry w menu? OK. Do tego celu użyj narzędzia o nazwie desktopgen a jako parametr podaj scieżkę do pliku "appinfo.json" danej gry np:
Kod:
Po tym zabiegu grę uruchamiamy bezpośrednio z menu (powinien pojawić się do niej skrót w menu).
----
Opis "pisany na kolanie". Wkrótce go jakoś ładnie zredaguję :)
Ostatnio zmieniony przez thommee 26-10-2010, 10:03 , w całości zmieniany 7 razy
Dobra cos tam porobilem i po wpisaniu ostatecznej komendy tzn ./nfsuc zaczyna sie cos dziac pojawiaja sie prez sek chyba e 3 okienka i nagle znikaja i ostaje termianl co robie zle???
Panowie zabrałem się za ten temat zachwycony tymi grami, zrobiłem wszystko jak pisze, tylko jest problem (lub to nie jest problem) miałem PR 1.2, zacząłem ściągać te bibliotekę libgles1* która podana jest w tym poście, telefon pracował chyba z 25 minut. Patrzę potem w wersje oprogramowania a tu mi pokazuje, że to jest już to nowe czyli 20.2010.36-2, trochę się zdziwiłem.))
Musisz mieć taki katalog bez tego system by nie działał
Poprawna ścieżka to : /home/user - widoczne tylko w terminalu jako root lub za pomocą połączenia przez winscp
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum