Z tego co wiem obecnie silnik VCMI na którym hula Herores 3 na nokii n900 wywala sie podczas wejścia w walkę. Po za tym z rozdzielczością jest delikatny problem. A może są już jakieś zmiany?:) Heores 2 chodzi normalnie chociaż?
Witam! chciałem odświeżyć temat bo bardzo mi zależy żeby dorwać tą kultową grę na n900. Ma ktoś działającą w 100% wersję? Mógłby napisać jakiś poradnik jak zainstalować ją na n900, może wrzucić to na forum, bo jest niby na symbianosach ale ja nie znajduje heroesów na repo extras devel jest tylko sam silnik w sensie vcmi ale żadnych danych, nie wiem czy z kompa to kopiować czy co robić. Niech ktoś pomoże, liczę na Was!
Witam
zainstalowalem X terminalem plik vcmi_0.82svn1767-0maemo4_all.deb na koncu error: VCMI
wpisuje
apt-get -f install vcmi
Wchodze na WinSCP otwieram tak jak pisalo folder OPT
jednak nie ma tam folderu VCMI ;o
tak więc zrobiłem własnorecznie folder i wkopiowalem tam tak jak pisano
DATA i MAPS
w głownym menu mam ikonkę (z tarczą) o nazie VCMI Heroes 3
Moge klikać w nią i klikać i nic z tego po prostu nie che ruszyć
mam pytanko odnośnie bibliotek, jakich komend użyć aby je doinstalować??
np jak chce to manualnie zainstalowac z pozycji pliki to mi pisze ,,Brak niektórych aplikacji wymaganych do aktualizacji"
SZCZEGÓŁY:
Brakujace pakiety aplikacji: vcmi-bin (=0.82svn1767-0maemo4)
w menu mam niebieski ikonke VCMI Heroes 3 a gdy w x terminalu wpisuje vcmiclient pisze:
sh:vcmiclient:not found
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum