Wysłany: 15-02-2011, 6:27 Historia i czas połączeń telefonicznych
Mam już N900 od dłuższego czasu, ale dopiero teraz potrzebowałem zneleźć coś co w "standardowym telefonie" nazywa się historią połączeń i nie mogę tego znaleźć. Konkretnie nigdzie nie mogę znaleźć czasu rozmów, choćby ostatniej wykonanej/odebranej rozmowy. Wiem, że wchodząc w książkę telefoniczną i wybierając konkretny kontakt, to jest tam dość bogata historia połączeń, czyli odebranych i wykonanych rozmów, ale nie ich czas. Czy wiecie gdzie to znaleźć??
_________________ RolloSystem.pl - roletki, plizy i moskitiery dla Twojego luksusu.
Telefon - klikasz na "Telefon" obok zegara - Liczniki połączeń
Zbyt dużo informacji to tam miał nie będziesz, ale możesz poszukać, czy nie istnieje jakaś aplikacja.
Dziękuję. Tą opcję widziałem, ale tam są tylko wszystkie rozmowy od ostatniego kasowania licznika, kasować licznik, po każdej rozmowie, to nie koniecznie wygodne.
_________________ RolloSystem.pl - roletki, plizy i moskitiery dla Twojego luksusu.
Kurczaki !! A ja nie znam angielskiego, tzn. coś tam troszkę, ale nie na tyle, aby z tego opisu próbować. Nie mogli pisać po polskiemu lu b np. niemieckiemu?? mi to zawsze wiatr w oczy... Pomożecie??
Trzeba było się języków uczyć - dobra żarty na bok.
Generalnie nie musisz czytać wszystkiego i starać się zrozumieć dokładnie. Zajrzyj do postu #20 z linka co podałem i ściągnij sobie plik: triggers.txt (http://talk.maemo.org/attachment.php?attachmentid=10495&d=1275242093) przenieś na telefon (przez usb) i wykonaj polecenie:
Kod:
Aby móc zobaczyć zawartość umieszczoną w tagu [ CODE ] musisz się zarejestrować
Każde nowe połączenie będzie już miało czas połączenia.
Autor postu otrzymał 1 piwo(a)
Ostatnio zmieniony przez mastal 16-02-2011, 7:15 , w całości zmieniany 2 razy
Model telefonu: N900
Wiek: 21 Dołączył: 09 Sie 2010 Posty: 576 Piwa: 33/10 Skąd: Z kernela
Wysłany: 16-02-2011, 12:27
Mi coś nie śmiga to. - Nie trzeba jako root tego wykonywać rozumiem?
Wykonałem polecenie jako zwykły user. Pomyślał chwilkę i koniec, znów wrócił do wiersza poleceń. Zrestartowałem telefon, dzwonię, kolega odbiera, rozłączam się. Patrzę w listę w telefonie, nie ma nic takiego jak czas trwania połączenia.
Pamiętaj jedno - do tego musi użytkownik dojść. A specjalnie napisałem przez USB bo później były by lamenty że polecenie nie działa. Zgodnie z ulubionym hasłem: "Myślenie nie boli".
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum