Wiek: 27 Dołączył: 04 Sie 2010 Posty: 49 Piwa: 3/3 Skąd: Jelcz-Laskowice DOA
Wysłany: 07-09-2010, 8:22 Ikony mp3
Witam.
Od dłuższego czasu mam problem z plikami mp3. Wchodzę w menu > pliki (menadżer plików standardowy) przeglądam sobie utwory mp3 jakie mam i część ikon mam jako nutę a cześć jako jakiś dziwny obrazek z reklama bestmp3.pl czy jakoś tak z delfinem w tle :/ usuwałem już wszędzie katalogi .media coś tam z okładkami, usuwałem okładki do mp3 i od nowa je robiłem i załączałem ale dalej mam ten sam wkurzający problem. Zmiana motywów nie pomaga. Poradzicie coś?
Wysłany: 07-09-2010, 11:06
Niestety muszę ci powiedzieć że tagi są pousuwane okładki jaki jakies ikony tez. z ciekawosci zainstalowalem ten program i w nim nie pokazuje nic w wybranym pliku mp3 ktory ma taka zjechaną ikone w n900
jesli obrazek w mp3 to tylko tag. ewent obrazek w folderze z muzą, ale n900 chyba nawet nie wczytuje w ten sposob. ja obrazki edytuje w programie aimp, lub po prostu windows media player na windows 7 lub w samej siodemce.
Wysłany: 08-09-2010, 6:42
no ale obrazek nie jest w zaden sposob wpisany w plik, sprawdzalem juz to na milion sposobow zreszta nawet plik playlisty z rozszerzeniem .m3u ma taka ikone a tego niedotycza juz zadne tagi :(
Wysłany: 08-09-2010, 2:47
zmienialem zdjecie albumu i kiedy odtwarzam mp3 to widnieje wszystko ok zawazylem ze wszystko jest normalnie jesli utwur posiada tagi nazwy wykonawcy i tytulu.
ale... przecierz plik m3u jako playlista nieposiada takich wlasciwosci ikony nie darady zmienic jakims programem wiec pozostaje tylko jakas dziwna ingerencja w system a u was jak wyglada ikona od pliku m3u tzn playlista utworzona w winampie
Tworzyłeś playliste w Winampie? Nie w telefonie?
Jeśli tak, to wcale nie system musi mieć problem, a raczej Winamp ;) Urokiem tego programu w nowszych wersjach są właśnie tagi. Jak sam zauważyłeś, jeżeli utwór, a w zasadzie plik mp3 ma przypisanego wykonawcę, album itd, to Winamp czasami automatycznie pobiera okładki albumów. Być może problem tkwi w tym, że te informacje zapisane są w playliście, dlatego jeżeli uruchamiasz ją w telefonie, to sczytuje te dane właśnie z pliku m3u. Ale nie jestem pewien, czy coś takiego jest w ogóle możliwe, to tylko moje domysły.
Swoją drogą. W plikach, przy których okładka jest pobierana ze strony bestmp3.pl sprawdź, czy w tagach przypadkiem jako album, gatunek, komentarze nie widnieje właśnie adres tego serwisu, ewentualnie BM3 Team, czy coś takiego. W kilku plikach usuń te informacje, wrzuć na winampa i ponownie zapisz playliste. Później sprawdź na telefonie, czy przy tych plikach dalej jest dziwna okładka.
Chociaż... jak ktoś wcześniej zauważył, okładka mogła być też wgrana. Tylko dziwne jest to, że program do edycji tagów jej nie widzi...
Model telefonu: N900
Wiek: 21 Dołączył: 09 Sie 2010 Posty: 517 Piwa: 31/10 Skąd: Z kernela
Wysłany: 08-09-2010, 11:50
Ja mam okładki wgrane, ale w sumie to nie patrzę na to. Nie wiem, czemu Ci to tak przeszkadza. Nigdy nie wgrywałem dodatkowych ani zamienników. W sumie to nie potrzebuję tego, bo jak słucham na słuchawkach to i tak mam ekran wyłączony i nie widzę tego...
Wysłany: 09-09-2010, 2:06
okladka mi nie przeszkadza :P chodzi mi o ikone pliku. jakbys przegladal sobie pliki na kom i przy polowie plikow mp3 widzial jakas chora reklame z delfinami tez by cie to denerwowalo :P
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum