Witam.
Nie wiem jak zainstalowac pliki z rozszerzeniem .install
Pobralem kilka takich plikow z "maemo.org", wszystkie waza po 1KB...
Jak to sie instaluje. Na forum ktos o tym pisal, ze to jest link, ktory trzeba otworzyc przez PC'ta i cos tam... ale temat sie urwal, wiec zakladam nowy.
Np. mam plik .install, dzieki ktoremu moge szybko wybrac rodzaj sieci (dwuza, 3g, GSM), klikam na niego, otiwera sie meneger aplikacji, a jak chce zainstalowac, to pisze ze brakuje jakichs plikow.
Plik w zalaczniku dam.
_________________ Nokia N900 powered by Maemo 5. Cyber Korsarz teraz posiada takie cacko.
Model telefonu: Nokia N900
Wiek: 14 Dołączył: 28 Sty 2012 Posty: 85 Piwa: 1/34 Skąd: z Polski
Wysłany: 30-01-2012, 12:21
nie mam neta, wiec dodac nie idzie za bardzo.
jesli trzeba moge wypisac tutaj jakich plikow brakuje.
poza tym mozesz sam sprawdzic, plik w zalaczniku... ja sie tam nie znam za bardzo na tym telefonie bo mam go niedlugo.
_________________ Nokia N900 powered by Maemo 5. Cyber Korsarz teraz posiada takie cacko.
Model telefonu: N900
Wiek: 29 Dołączył: 04 Mar 2011 Posty: 631 Piwa: 103/27 Skąd: Ziemia Obiecana
Wysłany: 30-01-2012, 12:40
To co wrzuciłeś w załączniku to nikomu nic nie powie, tam jest tylko nazwa paczki i repozytorium z jakiego ma pobrać.
W pliku install nie ma żadnej instalki i żeby coś z niego zainstalować potrzebujesz internetu. Po odpaleniu tego pliku menadżer aplikacji odczytuje nazwę paczki, repozytorium i pobiera dopiero właściwą instalkę.
_________________ Nokia 3110 > Panasonic GD30 > Nokia 3330 > Nokia 6610i > Nokia 1600 > N70 > HTC TyTN II > N900
Model telefonu: Nokia N900
Wiek: 14 Dołączył: 28 Sty 2012 Posty: 85 Piwa: 1/34 Skąd: z Polski
Wysłany: 30-01-2012, 7:31
Tak, wlasnie sie gapnalem wieczorem dzisiaj... tak wiec temat do zamkniecia i przepraszam za problemy...
Ale mam jeszcze pytanko przed zamknieciem - da sie z PC'ta odczytac link i pobrac plik z tego *.install ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum