Jak już wspomniałem przy powitaniu, po odpaleniu telefonu, zgupłem :) do kwadratu.
Rozglądam się to tu to tam za programami abym daleko nie odleciał od niedawno oddanego Iphona i... Jak się instaluje pobrane programy ze strony maemo.org ? Wisi mi na pulpicie plik INSTALL i... i co?
I jeszcze pytanko, czy to cudo współpracuje z Mac-ami? Bo na Win7 krew człowieka zalewa od prędkości działania.
Będę dzwięczny za pomoc.
PhilBil
Wiek: 20 Dołączył: 28 Sty 2010 Posty: 14 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: UK
Wysłany: 24-02-2010, 10:13
Nie lepiej sciągać programy bezposrednio na komórce?
Możesz też przesłać ten plik *.install przez tryb transferu danych, a nastepnie kliknąć na niego w Plikach (w menu wejdz na "Więcej")
tak wszytko co chcesz zainstalowaćna n900 jest w plikach INSTALL i waży 1kb. ponieważ wszystko ściągasz przez net uruchamiając plik INSTALL,. to jest poprostu jak link do pliku,. miożesz pobrać z INSTALL i przegrać na n900 lub od razu zainstalować poprzez menadżera aplikacji. tylko aby widzieć wszystkie aplikacje musisz dodać sobie katalogi extras-devel i extras-testing
Wiek: 24 Dołączył: 16 Mar 2010 Posty: 58 Otrzymał 11 piw(a) Skąd: Olsztyn
Wysłany: 16-03-2010, 12:30
Albo jeszcze możesz wejść w ikonkę "sklep" i z stamtąd za free pobierasz gry i programy.
Możesz też jeszcze instalować programy itp poprzez apt-get install w konsoli (oczywiście jako root). Ale podstawa to dodanie sobie dodatkowych repozytoriów tak jak kolega wspominał wcześniej.
_________________ N900 powered by Linux ..... Nie piszcie mi na gg z prostymi pytaniami np. jak zainstalować jakiś program ponieważ po prostu nie chce mi się 10 razy dziennie tłumaczyć jak się instaluje sygic.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum