Chciałbym aby podał mi ktoś linka do Routera WiFi który działa z n900 ponieważ nie orientuje się w tym :P
i jeśli można opisał jak to działa czy za darmo itp.
Siądź i spokojnie jeszcze raz napisz jaki masz problem/pytanie. Na podstawie tego co napisałeś nic nie wynika a domyślanie się co chodziło autorowi po głowi nie jest generalnie możliwe. Tak opisz problem aby można było zrozumieć tok twoich myśli.
Tak link z allegro do routera WiFI ktory dziala z n900 ale jakis lepszy.
I czy jak mam telefon na karte to internet bede mial za darmo przez router ?
ogolnie chce sie wiecej dowiedziec na ten temat.
Widzę, że w tej kwestii kuleje wiedza fundamentalna...
Jak masz "Internet" to musisz odpowiedzieć sobie na jedno ważne pytanie. Skąd go bierzesz?? Czy to jest Nerwozdrada, Netia (trzeba nabyć router ADSL), czy np. z jakiejś kablówki (tu wystarczy zwykły router). Ogólnie ja polecam Pentagramy, bo są dość solidne.
Jak masz taki router, to sobie go konfigurujesz i masz wysyłanie WiFi (WLAN), wtedy możesz korzystać z tego "Internetu" za pomocą każdego urządzenia posiadającego odbiornik WLAN. Nokia N900 jest takim urządzeniem.
Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś, to nie wiem po co Ci ten router, ale różnie się zdarza, więc:
1. Łączysz router z gniazdkiem telefonicznym (modem z Netii chowasz do pudełka).
2. Konfigurujesz router. Musisz powbijać nazwy użytkownika i hasła z Netii, masz to wszystko opisane w instrukcji. W razie czego masz tu instrukcję.
3. Jak działa to połączy komputer z siecią.
4. Teraz konfig WLAN. Chodzi o zabezpieczenia WPA2, nazwę sieci i hasło.
5. Bierzesz Nokie N900 i naciskasz tam gdzie masz godzinę. Wybierasz "Połącz z Internetem" i szukasz tej sieci, którą utworzyłeś. Bierzesz "Połącz" wbijasz hasło i się cieszysz Internetem.
Chciałbym jeżeli możesz opisać trochę dokładniej od punktu 4 ?
[ Dodano: 19-12-2010, 9:41 ]
[ Dodano: 19-12-2010, 10:02 ]
staram się połączyć fona z routerem ale tam jest inne usb takie jakby kwadratowe a nie prostokątne więc go nie połącze bezpośrednio z routerem
Wysłany: 19-12-2010, 10:31 Internet i N900 - Routery itp
Witam,
Mam router Pentagram Cerberus P 6311-07R
Netie 2Mb/s i internet w PC oraz PS3 przez ten router.
i teraz mam do was pytania:
1. Czy przez ten router mogę mieć internet w N900? jeśli tak proszę o opis jak to zrobić.
2. Czy jeżeli nie da się przez ten muszę mieć jakiś router WiFi? proszę o link np. z Allegro
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum