_Artek_
Wysłany: 17-05-2011, 6:45 jak myślicie czy w n900 będzie kiedyś pełny tryb portretowy&
wiemy że n900 to tablet z modułem gsm ja jednak czasem" tęsknie" za menu w trybie portretowym (szczególnie wtedy kiedy mam wolną tylko jedną rękę jak myślicie czy doczekamy się kiedyś trybu portretowego?
Oficjalnie Nokia nie wypusci trybu portretowego w Maemo. Jednak duza grupa ludzi(CSSU) pracuje nad tym i kiedys pewnie doczekamy sie pełnego portetu w n900
Model telefonu: Nokia N900, N9/N950
Wysłany: 12-07-2011, 9:32
Obecnie CSSU zawiera menu aplikacji (launchera), menadżera zadań (task navigator) oraz kilka systemowych aplikacji z obsługą trybu portretowego + możliwość jego wymuszenia na dowolnej aplikacji. Czy dodając do tego "pulpit w portrecie" uznalibyście, że Maemo 5 ma pełny tryb portretowy?
W sumie fajnie by było gdybyście np. po zaimplementowaniu całego trybu portretowego zakończyli jeden okres wprowadzania nowości, sprawdzili wszystkie błędy i wydali stable, a po tym znowu tworzyli na zasadzie testing aż do następnej większej nowości (jak w debianie).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum