Oczywiście, że pojemność karty ma znaczenie - i myślę, że bardzo duże. Urządzenie musi być w stanie zaadresować poprawnie każdy bajt, inaczej pojawią się błędy odczytu i zapisu. Gdyby pojemność kart nie miała znaczenia, to producent nie pisałby że do 16 GB :)
Model telefonu: Nokia N900, N9/N950
Wysłany: 20-01-2011, 10:01
Cytat:
Oczywiście, że pojemność karty ma znaczenie - i myślę, że bardzo duże. Urządzenie musi być w stanie zaadresować poprawnie każdy bajt, inaczej pojawią się błędy odczytu i zapisu.
To opisuje standard microSD.
romm napisał/a:
Gdyby pojemność kart nie miała znaczenia, to producent nie pisałby że do 16 GB :)
Producent napisał do 16GB, bo w momencie premiery była to maksymalna pojemność kart mSD.
To podejrzewałem, ale warto było spytać kogoś kto już to sprawdził. No nic na razie pozostaje mi czekać aż mi braknie miejsca na Nokii.
Na razie mam 21GB w MyDocs. Zanim mi zacznie brakować miejsca karty potanieją i pojawią się większe.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum