Model telefonu: Nokia N900
Wiek: 23 Dołączył: 13 Sty 2012 Posty: 50 Postawił 18 piw(a) Skąd: ze wsi
Wysłany: 25-01-2012, 6:41 Jak skonfigurowac GPRS w plusie
Witam.
Kupilem pakiet w PLUS (NON STOP 9), mam zablokowane konto, ale w "aktywne uslugi" mam tego neta.
Slyszalem ze trzeba na maemo 5 cos konfigurowac aby telefon laczyl z GPRS. Gdy sie chce polaczyc mam: "Plus GSM INTERNET GPRS" - ale po 5 sekundach wyskakuje "blad polaczenia z internetem".
PS.
Mam jeszcze siec "T4". Co to za siec? Ona idzie chyba z telefonu tak?
_________________ Nokia N900 - Maemo 5
Ostatnio zmieniony przez TORETTO 26-01-2012, 2:26 , w całości zmieniany 1 raz
Model telefonu: Hello Kitty S5230
Wiek: 20 Dołączył: 17 Cze 2011 Posty: 648 Piwa: 63/34 Skąd: Z Polski
Wysłany: 25-01-2012, 6:47
Moim zdaniem powinieneś zmienić sobie telefon jeśli ten jest za trudny dla Ciebie do opanowania.
Sprawdź ustawienia internetowe w N900. Masz w ogóle dobrze skonfigurowane połączenie?
Ty wiesz w ogóle co to za połączenie T4? Ono nie ma nic wspólnego z twoim pakietem.
Wysłany: 25-01-2012, 7:01
Wiem ze nie ma wsplonego nic, ale tylko mowie ze je mam.
Wykupilem ten pakiet i jak chce sie polaczyc przez PLUS GSM to nie dziala, jak to skonfigurowac, w ustawieniach jest cos takiego "tryb sieci" i tam jest do wyboru "dwuzakresowa" "3G" "GSM". Widzialem jakis filmik, gdzie w manegerze ktos dodawal konfig. aby net smigal... Wiem ze sa tu doswiadczeni uzytkownicy i potrafia mi pomoc.
Wiadomo poczatki sa trudne. Wybacz.
Model telefonu: Hello Kitty S5230
Wiek: 20 Dołączył: 17 Cze 2011 Posty: 648 Piwa: 63/34 Skąd: Z Polski
Wysłany: 25-01-2012, 8:03
Może warto zacząć od przeczytania instrukcji obsługi? Tryby sieci służą do ustalania prędkości transmisji danych, a nie ich konfigurowania. W żadnym managerze nie dodajesz konfiguracji sieci. Połączenia internetowe ustawiasz wchodząc: ustawienia > połączenia internetowe > połączenia > nazwa Twojego połączenia > edytuj. Tylko że aby edytować konfigurację musisz najpierw znać ustawienia sieci w Plusie. Bo każda sieć ma inne.
A po drugie aktywuj w plusie (na www lub sms) usluge. Madrzejsi wykupuja pakiety internetowe bez aktywacji uslugi INTERNET! Dlatego nie chodzi. Tymbardziej jesli miales telefon dedykowany na plusa. Jesli nie to czytaj tu:
http://maemo-forum.pl/pom...hlight=internet
Wysłany: 27-01-2012, 5:11
"Blad polaczenia z Internetem" - moze tez dlatego ze mam konto zablokowane
Jak se doladuje to jeszcze zobacze, bo ja aktywowalem tak:
*110# > 'pakiety' > 'internet/wap' > 'pakiet internetowy Non Stop' > 'pakiet internetowy 9 non stop' > 'aktywacja'
Aktywowalem jak mialem zablokowane konto, ale kase wzielo. Zobacze jak se doladuje konto. Bo wyczytalem na stronie plusa, ze musi byc wazne konto zeby net smigal
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum