falconpawel
Wiek: 28 Dołączył: 05 Sie 2010 Posty: 15 Skąd: Manchester
Wysłany: 09-05-2011, 8:20 Jak skonfigurowac telefon VOIP np. Tlenofon na N900
Mam pytanko czy ktos probowal konfigurowac telofon typu VOIP np. Tlenofon na N900 bo w ustawieniach -> łącznosci jest opcja ,,Konta VoIP i czat" wiec powinna byc taka mozliwosc ale nie mam zielonego pojecia co i jak. Mam w abonamencie darmowy nieograniczony internet i jak by mi sie udalo to ustawic to moglbym dzwonic na bramke w moim przypadku tlenofonu za friko :) a to nie ukrywam fajna opcja by byla.
no jak sam doszedłeś do konta voip i czat, to kliknij na "nowe" i tam masz do wyboru skype, google talk i pare innych. konfigurujesz sobie i masz np skypa zintegrowanego z telefonem.
tlenu w tym nie ma.
w repo jest jeszcze "extra protocol plugins for conversation", który dodaje jeszcze konta gg, ICQ itd.
falconpawel
Wiek: 28 Dołączył: 05 Sie 2010 Posty: 15 Skąd: Manchester
Wysłany: 10-05-2011, 10:00
no to to ja wiem az tak zacofany nie jestem chodzi mi bardziej o dodanie jakiegos nowego telefonu VoIP np. tlenofonu bo skype czy ta cala reszta mnie nie urzadza jezeli ktos wie jak dziala tlenofon to zrozumie roznice.
Model telefonu: N900
Wiek: 29 Dołączył: 04 Mar 2011 Posty: 631 Piwa: 103/27 Skąd: Ziemia Obiecana
Wysłany: 10-05-2011, 1:27
O wsparcie dla tlenofonu najlepiej pytać u źródła dostawcy tejże usługi.
Jednak z racji małej popularności (nie portuje się tej funkcjonalności do innych komunikatorów na kompy, w tlenie 7 tez jeszcze chyba nie ma dobrej obsługi tlenofonu), wątpię żeby coś takiego uzyskać.
_________________ Nokia 3110 > Panasonic GD30 > Nokia 3330 > Nokia 6610i > Nokia 1600 > N70 > HTC TyTN II > N900
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum