Witam!
Przed dwoma dniami otrzymałem n900. I chciałbym Was spytać o to jak ją ulepszyć. Od czego zacząć, aby działa najlepiej. Myślałem o podkręceniu procesora, kupnie inne baterii i wgranie/zaktualizowanie systemu.
Model telefonu: N900
Wiek: 29 Dołączył: 04 Mar 2011 Posty: 631 Piwa: 103/27 Skąd: Ziemia Obiecana
Wysłany: 15-06-2011, 6:06
Najpierw reflash jeżeli używany (lub aktualizacja), później, bawisz się instalujesz programy, sprawdzasz co do czego jest, jak obsługiwać co Ci potrzebne co Ci się podoba, (podkręcić też możesz, ale to nic niezbędnego bo i bez podkręcania wszytko chodzi całkiem dobrze).
Dalej robisz backup, znowu reflash i teraz już ustawiasz tak jak chcesz i instalujesz to co chcesz.
Nie daj się naciągnąć na NITdroida, bo sam system android jest "przeciętny", a do tego na portowanej wersji do N900, nie masz pełnej funkcjonalności... jedynie gadżet.
MeeGo też jeszcze nie nadaje się do codziennego użytku.
_________________ Nokia 3110 > Panasonic GD30 > Nokia 3330 > Nokia 6610i > Nokia 1600 > N70 > HTC TyTN II > N900
Hmm ja mam 250 min i 900 max i działa całkiem całkiem jedynie gdy używam tel. jako navi zmniejszam taktowanie do 400-500 bo się mocno nagrzewa (od słońca i od ładowania baterii)
Żeby eneczkę podkręcić musisz mieć zainstalowane dodatkowe pakiety z repozytoriów tj
-kernel power
-kernel power (settings)
No i jakiś program do podkręcenia (jeśli boisz sie terminala)
-cpufreqUI
-Qcpufreq
- lub w formie widgetu max CPU
Model telefonu: N900
Wiek: 29 Dołączył: 04 Mar 2011 Posty: 631 Piwa: 103/27 Skąd: Ziemia Obiecana
Wysłany: 15-08-2011, 9:39
Jest kilka watkow o podkrecaniu, zapoznaj sie z nimi i jak podkrecac (poczytaj dokladnie bo stara metoda jest malo wygodna lepiej uzywac kernel power settings).
_________________ Nokia 3110 > Panasonic GD30 > Nokia 3330 > Nokia 6610i > Nokia 1600 > N70 > HTC TyTN II > N900
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum