Wiek: 23 Dołączył: 16 Mar 2010 Posty: 58 Otrzymał 10 piw(a) Skąd: Olsztyn
Wysłany: 26-03-2010, 5:04 Jak ustawić Wifi żeby wydłużyć pracę baterii o drugie tyle.
Jeżeli mamy dostęp do wifi w domu i router jest niedaleko nas nie potrzebujemy dużej mocy nadajnika wifi (100mW). Jest nam to zupełnie zbędne a najbardziej traci na tym bateria. Zawsze możemy zmienić moc nadawania na 10mW. Powinno nam to zaoszczędzić trochę baterii (u mnie na 100mW chodził max 16godzin a na 10mW chodzi około 30godzin).
Aby to zrobić należy wejśc w ustawienia i wybrać "poł. internetowe".
Następnie wybrać "Połączenia"
Następnie klikamy na sieć wifi, z której korzystamy i wciskamy "edytuj"
Naciskamy "Dalej"
Jeszcze raz "Dalej"
Klikamy w "Zaawansowane"
Przechodzimy w zakładkę "inne: i pokazuje nam się do wyboru moc nadajnika wifi i jak bardzo ma nam oszczędzać energię podczas korzystania z internetu poprzez wifi.
Najpierw wybieramy moc nadajnika (1) na 10mW, a później wcisamy (2) "zapisz".
Teraz bateria powinna nam o wiele dłużej trzymać. Zawsze możemy zmienić te ustawienia na inne.
Pozdrawiam.
_________________ N900 powered by Linux ..... Nie piszcie mi na gg z prostymi pytaniami np. jak zainstalować jakiś program ponieważ po prostu nie chce mi się 10 razy dziennie tłumaczyć jak się instaluje sygic.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum