Model telefonu: Nokia N900
Wiek: 23 Dołączył: 13 Sty 2012 Posty: 50 Postawił 18 piw(a) Skąd: ze wsi
Wysłany: 31-01-2012, 7:02 Jak uzywac "repozytoriow"?
Witam.
Ze mnie to juz chyba calkiem głąb... na prawdę jestem zielony z tym telefonem, chociaż powoli zaczynam go ogarniać... ale baaardzo powoli.
Moj temat dotyczy repozytoriow... Jak to... co to jest... czy to jest ten menedżer aplikacji systemowy? I jak np. znalezc tam "kernel" zeby procesor podkrecic (min-max - 300-850 - takie coś)
I to sie bierze "pobierz" ? Bo tam sa potem takie... ... ikonki - grafika, edukacja, system itp. i jak tam znalezc "kernela" ? A jest tam jakies "szukaj" zeby wpisac nazwe pliku i go... pobrac, czy od razu sie instaluje, nie wiem...
Dopiero mam dostep do neta, wczesniej nie mialem, a telefon mam około 10 dni... hehe... ostatnio zainstalowalem "speedpatcha" i zeby "kernel" chodzil to bede musial go odinstalowac?
Model telefonu: Nokia N900, N9/N950
Wysłany: 31-01-2012, 7:07
TORETTO napisał/a:
Moj temat dotyczy repozytoriow... Jak to... co to jest... czy to jest ten menedżer aplikacji systemowy? I jak np. znalezc tam "kernel" zeby procesor podkrecic (min-max - 300-850 - takie coś)
I to sie bierze "pobierz" ? Bo tam sa potem takie... ... ikonki - grafika, edukacja, system itp. i jak tam znalezc "kernela" ? A jest tam jakies "szukaj" zeby wpisac nazwe pliku i go... pobrac, czy od razu sie instaluje, nie wiem...
Model telefonu: N900
Wiek: 21 Dołączył: 09 Sie 2010 Posty: 576 Piwa: 33/10 Skąd: Z kernela
Wysłany: 31-01-2012, 8:21
Wejdź w repo jak już się nauczyć, zainstaluj kernel power (wpisz na klawiturze to ci znajdzie) oraz kernel power setting.
Potem wejdź w konsolę i wpisz:
root
kernel-config limits 900 1150
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum