nokia
Witaj na maemo-forum.pl - Zarejestruj się u nas, to potrwa kilka sekund, a uzyskasz pełną funkcjonalność lub zaloguj się.

ZAPAMIĘTAJ HASŁO

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Falon
06-11-2010, 12:37
Jak wyłączyć auto aktualizacje?
Autor Wiadomość
pinochio 

Model telefonu: Nokia N900
Piwa: 6/9
Wysłany: 20-11-2011, 12:13    

karoltom napisał/a:

Potem wpisz w konsoli
Kod:
Aby móc zobaczyć zawartość umieszczoną w tagu [ CODE ] musisz się zarejestrować

Jak można cofnąć te automatyczne wyłączenie aktualizacji, jak można cofnąć ten krok? Bo mi się po wpisaniu tego kodu robi młyn w Menedżerze aplikacji, jak aktualizuję, to kręci i kręci, a jak już skończy i przechodzę do zakładki katalogi, to zaczyna na nowo kręcić, potem jak przechodzę do pobierz, to znowu kręci, odinstaluj, tak samo, jak tylko zmieniam zakładki w menedżerze urządzeń, to na nowo wyszukuje aktualizacji.

Jak przywrócić poprzednie ustawienia?
Postaw piwo autorowi tego posta

lesiot 
-= LES!O =-

Model telefonu: N900
Piwa: 103/27
Wysłany: 20-11-2011, 12:22    

Oryginalny menadżer aplikacji tak się zawsze zachowuje... niestety.

Wprowadzona zamiana to tylko zmieniony interwał czasowy (w sekundach) co ile menadżer aplikacji ma sprawdzać dostępność aktualizacji, więc aby wrócić zamiast liczby 2147483647 podać to samo polecenie z liczbą 86400 (wtedy raz na dobę będzie sprawdzał).

Ale najlepiej to zacząć korzystać z faster aplication managera -FAM (dostępne w repo).

pinochio 

Model telefonu: Nokia N900
Piwa: 6/9
Wysłany: 20-11-2011, 12:40    

Ale do wczoraj aż takiego młynu nie miałem. Owszem, jak pobrałem jakąś aktualizację, to zaczynał szukać aktualizacji na nowo, ale jak np. zaktualizowałem katalogi i przechodziłem do pobierz, to już miałem wyświetlane wszystkie zakładki i jak w jakąkolwiek wszedłem, miałem pakiety do pobrania wyświetlone. Od wczoraj całkowity młynek. Albo to się stało po wpisaniu tego kodu, albo po aktualizacji najnowszego cssu i potem jakiegoś tam hildon-initscripts?

FAM na razie odinstalowałem, bo miałem też zamieszanie w menedżerze aktualizacji i zrobiłem sobie najpierw porządek z katalogami i dopiero teraz na nowo go zainstaluję i skopiuje mi uporządkowane z menedżera aplikacji. Odnośnie katalogów, to napiszę w osobnym wątku, jakie mam i czy warto coś jeszcze dodać lub usunąć.

Edit:

Super, jednak po zmianie tej liczby coś dało, już tak nie świruje Menedżer aplikacji. Dzięki.
Postaw piwo autorowi tego posta

Odpowiedz do tematu