Wysłany: 24-08-2010, 7:04 Jak wyłączyć auto aktualizacje?
Mam zainstalowanyeh na fonie kilka(naście) aplikacji. w sumie mam ich dość dużo.
Gdy łączę się z netem to tel sprawdza czy nie ma przypadkiem nowszych wersji tych aplikacji.
Jest to strasznie upierdliwe, bo procka mam zajętego na 100% przez ponad minute ... że nie wspomnę o tym że zżera mi to transfer.
Model telefonu: N900
Wiek: 21 Dołączył: 09 Sie 2010 Posty: 526 Piwa: 31/10 Skąd: Z kernela
Wysłany: 24-08-2010, 8:02
Polecam skorzystanie z aplikacji Faster App Manager.
A w systemowym menadżerze usuń wszystkie repozytoria (lub powyłączaj)
Faster app manager nie chodzi w tle. Działa dopiero jak go włączysz, aktualizacje przebiegają bez problemu.
Innego wyjścia nie ma chyba raczej. W sumie to tablet internetowy jest co nie? Znaczy, że w Nokii myślą, że jesteś non-stop online :D
Model telefonu: N900
Wiek: 21 Dołączył: 09 Sie 2010 Posty: 526 Piwa: 31/10 Skąd: Z kernela
Wysłany: 24-08-2010, 11:23
Nie powiem Ci, ale z tego co mi się wydaje to on przy instalacji tylko przenosił listy.
Chciałem sprawdzić ale coś nie mogę wejść w katalog w menadżerze :/
To w sumie byłoby bez sensu jakby brał listę z tamtego... Nie wiem testuj w sumie to z chęcią się dowiem.
OK. sprawdziłem. 'Faster' ma własną listę repozytoriów.
Wyłączenie (nie usunięcie) repozytoriów w menadżerze aplikacji sprawiło że tel nie aktualizuje listy po połączeniu z netem bo nie ma skąd :) więc pomogło :))
Model telefonu: Hello Kitty S5230
Wiek: 20 Dołączył: 17 Cze 2011 Posty: 369 Piwa: 29/33 Skąd: Z Polski
Wysłany: 04-11-2011, 11:21
Eee tak ciężko jest przepisać znak w znak polecenia powyżej? Widać bardzo wyraźnie gdzie jest spacja, a gdzie nie ma spacji. Ale widocznie dużo osób interpretuje to we własny sposób
Na telefonie-przegladajac-forum uwierz, ze nie jest to zbyt wyraznie. Zoomu nie robie bo nie mam zamiaru dziesiatki razy przewijac strony od gory do dolu...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum