Model telefonu: N900
Wiek: 29 Dołączył: 04 Mar 2011 Posty: 631 Piwa: 103/27 Skąd: Ziemia Obiecana
Wysłany: 30-03-2011, 11:05 Jaki uchwyt samochodowy.
Chciałbym się podpytać, jaki uchwyt samochodowy polecacie.
Z racji, że przekrój cen (od 20 do około 100) jaki i możliwości jest bardzo szeroki.
Może ktoś mający styczność z uchwytami, mógłby coś doradzić (jakiś konkretny) lub któryś zdecydowanie odradzić.
Co na pewno mnie interesuje:
- nie chcę uchwytu mocowanego do kratek nawiewu
- planuję montować do szyby na wysokości kierowcy, nisko nad deską, za kierownicą (tak żeby zerknąć można było bez kręcenia głową na boki).
- nie wymagam odłączanej głowicy
- wolałbym, żeby uchwyt do telefonu nie był na "zatrzask", żeby niepotrzebnie nie niszczyć obudowy.
Co się sprawdza lepiej, uchwyt na przegubach czy elastyczne ramię?
Do tej pory używałem uchwytu z elastycznym ramieniem, z Kaiserem o podobnych gabarytach i masie. Niby fajnie, ale musiałem mieć tak wpasowany żeby telefon, albo kawałek ramienia opierało się o deskę, bo całość miało tendencje do denerwującego bujania się. Czy uchwyty na przegubach są stabilniejsze? Czy da się głęboko pod szybą zamontować (gdzieś na wysokości kierowcy)?
Z góry dziękuje, za wszelkie sugestie.
PS. Ładowarka samochodowa chyba nie ma większego znaczenia jaka, ale może ma ktoś namiar na taką z prostym, niespiralnym kabelkiem.
_________________ Nokia 3110 > Panasonic GD30 > Nokia 3330 > Nokia 6610i > Nokia 1600 > N70 > HTC TyTN II > N900
Ja polecam uchwyt Nokia CR-115, tylko trzeba sobie trochę tą górną gumkę przyciąć, żeby podczas mocowania telefonu nie był cały czas naciśnięty przycisk power.
Aktualnie posiadam ten uchwyt i jak na razie spisuje się dobrze.. Choć wkurza mnie mocowanie na szybie... Jak mam przykręcić te pokrętło, żeby się przylepił do szyby to się boję, że to złamie :D
Raz to kupiłem i akurat przed wyjazdem na wakacje mi się to rozkraczyło... Po prostu coś się z ząbkami stało się lewy bok się przesuwał, a prawy zostawał.... no i poszedł na śmietnik...
Ja uzywam tez uchwytu Nokia CR-115. Fakt ze trzeba gorna gumke przyciac, ale jak do tej pory spisuje sie najlepiej. Pozatym po zamontowaniu telefonu w mocowaniu mozna wysunac klawiature.
Model telefonu: n9
Wysłany: 31-03-2011, 4:44
również posiadam CR-115, także zmodyfikowałem jedną z gumek, jest to najlepsze rozwiązanie jakie znalazłem - od 4 miesięcy nie odpadło z szyby pomimo różnic temperatur i polski dziur na drogach.
przedział cenowy na allegro bardzo różny: wersje oem (czyli te które powinny być dorzucane do zestawów telefonów), podróbki i box
Aktualnie posiadam ten uchwyt i jak na razie spisuje się dobrze.. Choć wkurza mnie mocowanie na szybie... Jak mam przykręcić te pokrętło, żeby się przylepił do szyby to się boję, że to złamie :D
też mam ten uchwyt http://allegro.pl/nokia-n...1515626090.html
ale dwa dni temu odpadł mi od szyby, dodam że nieźle grzało. Uchwyt dobry, raczej stabilny chociaż potrafi zadrgać. Chciałbym mieć uchwyt na takim samym mocowaniu, ale żeby można było rozsunąć klawiature, i otworzyć obiektyw i nagrywać filmy podczas jazdy ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum