nokia
Witaj na maemo-forum.pl - Zarejestruj się u nas, to potrwa kilka sekund, a uzyskasz pełną funkcjonalność lub zaloguj się.

ZAPAMIĘTAJ HASŁO

Poprzedni temat :: Następny temat
Jakie profile Power Kernel'a macie ustawione?
Autor Wiadomość
Projekt91 
N900 Advanced user

Model telefonu: Hello Kitty S5230
Piwa: 63/34
Wysłany: 23-09-2011, 10:29    Jakie profile Power Kernel'a macie ustawione?

Pytanie dla posiadaczy zmodyfikowanego Power Kernela.

Mianowicie jak macie ustawiony Power Kernel? (Profil, taktowanie, ignore Nice load, smart reflex, itp)

Pytanie wywodzi się, ponieważ jestem ciekaw jaka jest Waszym zdaniem najlepsza równowaga pomiędzy oszczędzaniem energii, a wydajnością? Sam do nie dawna miałem ustawiony PK na profilu IDEAL, przy zegarach 500 MHz - 900 MHz, smart reflex=0, ignore nice load=1. Niestety po jakimś czasie zaczął mi się zawieszać odtwarzacz podczas oglądania filmów do tego stopnia, że sam następował restart i informacja o błędnie załadowanych ustawieniach power kernela po restarcie.

Obecnie mam ustawiony profil o wyższych napięciach na procku, mianowicie XLV, przy zegarach 250 MHz - 900 MHz. Ignore nice load=1, smart reflex=0, Polityka Ondemand, up threshold=75, sampling rate=150000, powersave bias=0.

BTW za co odpowiada opcja Ignore nice load, up threshold, sampling rate oraz powersave bias oraz cały governor?

Postaw piwo autorowi tego posta

Odpowiedz do tematu