Wysłany: 02-11-2010, 6:31 Jakie zmiany na forum? Masz jakiś pomysł - wypowiedz się!!
Witam
jestem na forum od jakiegoś czasu i mogę śmiało stwierdzić że na forum jest jak by to nazwać za dużo podforum.
Weźmy na przykład dział Aplikacje wchodzę a tam lista podfor. Moim zdaniem nie jest to wygodne. Trzeba trochę się naklikać żeby coś znaleść.
Moja sugestia. W dziale Aplikacje nie stosować żadnych podfor, a zastosować tak jakby TAGI.
Wyglądało by to tak
[APLIKACJA] Sygic Maps for Maemo5
[GRA] [WebOs] Driver
To może ja też wtrącę swoje 3 grosze:)
Wg mnie najważniejsze, co powinno być zrobione w pierwszej kolejności to coś takiego jak REGULAMIN forum... To regulamin ustala odpowiednie reguły jakie panują na forum.
Na razie jest spokój, ale forum się rozrasta i to dość szybko, przybywa nowych użytkowników i to cieszy. Ale przyjdzie czas kiedy zrobi się jeden wielki bajzel, a nie o to tu chodzi.
Proponowałbym też wybrać po jednym Moderatorze który by miał pod sobą jeden dział na forum, by w tym dziale dbał o porządek.
_________________ Używanie opcji SZUKAJ naprawdę nie boli...
Moja sugestia. W dziale Aplikacje nie stosować żadnych podfor, a zastosować tak jakby TAGI.
Wyglądało by to tak
[APLIKACJA] Sygic Maps for Maemo5
[GRA] [WebOs] Driver
Z jednej strony masz racje, jednak z drugiej jak dla mnie obecna forma jest pomocna przy szukaniu. Wyobraź sobie całą listę... Rozumiem, że istnieje opcja SZUKAJ, ale nie zawsze znasz nazwę aplikacji, a czasami w tytułach wypisane masz do czego służy.
Hmmm.. idea ciekawa. Jeśli dział download się rozrośnie do tego stopnia, że nie będzie można się połapać, wówczas pomyślimy nad całkiem nowym rozwiązaniem.
Propozycja taziff'a zrobiła by jeszcze większy burdel i trudność w poszukiwaniu.
Są większe fora pod względem działów i poddziałów i nie ma problemów. Tak to działa od wieków. Tagi nie przejdą w takim użyciu.
Z Regulaminem mi się nie śpieszy bo nie widzę porządku, nie karamy jeszcze userów i nie mam osobiście problemów z przeniesieniem co jakiś czas w odpowiednie miejsce postu/tematu.
Co do moderatorów to faktycznie powoli trzeba kogoś dodawać. Pomyślę.
Na razie w ten weekend będę tworzył nowy dział dla meego. A potem rozejrzę się wśród użytkowników aktywnych i z wiedzą komu można by zaproponować moderowanie.
Co do moderatorów to faktycznie powoli trzeba kogoś dodawać. Pomyślę.
Na razie w ten weekend będę tworzył nowy dział dla meego. A potem rozejrzę się wśród użytkowników aktywnych i z wiedzą komu można by zaproponować moderowanie.
Na to stanowisko proponuję użytkownika arcean. Ma bardzo dużą wiedzę na temat N900 i nie jeden raz już mi pomógł
jak dla mnie forum jak narazie jest na tyle nierizrisniete ze nie ma co zmieniac czegos. Zauwazcie ze teraz sa aktywne 2, no moze 3 tematy. A wiec poki nie ma potrzeby, to nie ma sie co stresowac i niepotrzebnie robic ;)
Na forum pozachodziły zmiany.
Mamy nowych moderatorów.
Działy w strefie download: Tapety, motywy i dzwonki zostały połączone w jeden dział. I mamy tam tagi określające tematy.
Powstał nowy dział Forum Meego i tu w trakcie potrzeby proszę moderatorów o zgłaszanie nowych potrzebnych poddziałów.
Przegrupowano dział dla maemo, włożyłem tam Forum Nokia n900 i jej poddziały mogą podejść pod maemo jak np. centrum pomocy, poradniki itd. gdyż opiera się to tylko o jedną komórkę nokia n900, nie sądzę żeby powstawały nam nowe komórki z maemo.
Nie wiem co ze strefą download. Dopóki mamy Maemo i wchodzące meego to zrobić tagi do tematów [Maemo] [Meego]? Może dopiero jak będą wchodzić aplikacje pod meego? Czy tagi nie mają sensu? A może potem osobna strefa download dla meego a to co jest teraz to się przeniesie do działu Forum Maemo. Sam nie wiem.
Nie wiem co ze strefą download. Dopóki mamy Maemo i wchodzące meego to zrobić tagi do tematów [Maemo] [Meego]? Może dopiero jak będą wchodzić aplikacje pod meego? Czy tagi nie mają sensu? A może potem osobna strefa download dla meego a to co jest teraz to się przeniesie do działu Forum Maemo. Sam nie wiem.
Myślę, że na chwilę obecną nie ma sensu bawić się tagami. Poczekajmy aż rozjaśni się sytuacja z MeeGo :) Takie jest przynajmniej moje zdanie.
Proponowal bym w niedalekiej przyszlosci zalozyc osobne forum czy tam dzial odnosnie nitdroid'a System ten powinien raczej byc dalej rozwijany i moze znalesc pewna liczne uzytkownikow chociaz sytuacje moze zmienic meego
Ja ze swojej strony proponowałbym stworzyć jakiś poddział o programowaniu na maemo, chętnie bym coś napisał ale nie mam doświadczenia w tworzeniu aplikacji na Linuksa. Przydałyby się jakieś wskazówki w co się zaopatrzyć, co przeczytać itp.
Model telefonu: Nokia N900, N9/N950
Wysłany: 05-01-2011, 11:03
Programowania nikt was nie nauczy. Sami musicie to ogarnąć. Zawsze w razie problemów, wątpliwości możecie założyć odpowiedni temat np. w dziale off topic.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum