Model telefonu: Nokia N900, N9/N950
Wysłany: 07-09-2010, 11:24
Proponowałbym umieścić Kadu w extras-devel. Ułatwiłoby to znacząco instalację i zarządzanie źródłami aplikacji. Ewentualnie można by się jeszcze pokusić o utworzenie projektu dla Kadu na garage.maemo.org
Chodzi o to że w punkcie 3 jak dobrze pamiętam telefon zadaje nam pewne pytanie... i dalej nie wiem o co chodzi... na tym moja instalacja Kadu się kończy.
Skąd i jaką wersję Kadu pobierasz? Jaką masz wersję FW?
Jeśli posiadasz najnowsze PR 1.2 i pobierasz starszą wersję Kadu, to nie będzie Ci działać, ponieważ przy najnowszym FW obsługiwane są już inne biblioteki. Jedynym rozwiązaniem w takim przypadku jest póki co wersja beta Kadu. Ale osobiście radziłbym Ci z tym poczekać, aż pojawi się finalna, gdyż te testowe jak czytałem nie są zbyt stabilne.
Wiek: 23 Dołączył: 23 Wrz 2010 Posty: 124 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: to pytanie?
Wysłany: 11-10-2010, 11:16
kadu n900 -> google
eazy chroot n900 -> google
za mało ludzi ma wrodzoną ciekawość.
Mi poprostu nie chciało by się czekać aż ktoś odpowie tylko szukałbym aż zaspokoje ciekawość
_________________ Pozdrawiam
grubypawel
Model telefonu: N900
Wiek: 32 Dołączył: 11 Paź 2010 Posty: 11 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: koszalin
Wysłany: 12-10-2010, 9:54
Someone napisał/a:
grubypawel napisał/a:
Ja odpalam kadu z eazy chroot
Mógłbyś trochę jaśniej?
Musisz miec zainstalowane easy debian i easy chroor oba sa w Extras instalujesz je w pamieci telefonu odpalasz i mozesz zainstalowac wszystkie pliki deb.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum