lokiclone
Wysłany: 05-04-2010, 9:39
No niestety mi to nie działa_tak jak na tamtym forum jeden użytkownik pisał_ikonka mi się pojawia ale nic się nie włącza a szkoda bo chociażby wizualnie wygląda lepiej niż pidgin(którego w tej chwili używam)..
kadu ściągnąłem z tej stronki:
http://www.sfora.pl/Kadu-...ia-N900-wp12053
ale postępowałem według instrukcji którą podałeś na forum z Twojego linku, jedyne co zmieniłem to końcówkę w x terminalu z kadu-0.6.5.4-3.n900.deb na kadu-0.6.5.4-4.n900.deb bo taką wersję kadu ściągnąłem..
Wysłany: 05-04-2010, 10:49
pobrałeś paczkę która wazy ponad 15 MB ? Ona jest po to by kadu działało po updacie FW do PR 1.2
Jakbyś pobierał z forum które podałem to byś miał gwarancję że Ci działa.
W ostatnim poście też jest nowa paczka z 4 na końcu ale bez dodatkowych bibliotek.
odinstaluj to co zainstalowałeś : sudo gainroot
apt-get remove kadu
i zainstaluj tą wersję z ostatniego posta lub ver3 z pierwszego posta :
sudo gainroot
apt-get update
apt-get install libqt4-webkit
apt-get install libqt4-qt3support
dpkg -i MyDocs/kadu-0.6.5.4-4.n900.deb
Musisz mieć oczywiście zainstalowane rootsh oraz aktywne połączenie z netem.
lokiclone
Wysłany: 05-04-2010, 11:19
pięknie dziękuję;) zrobiłem wszystko tak jak napisałeś i wszystko działa.. co prawda zainstalowałem ten ściągnięty wcześniej plik który najwidoczniej tak jak pisałeś nie miał dodatkowych bibliotek..
tylko teraz mam kolejne pewnie banalne pytanie;)
po pierwszym włączeniu lista kontaktów była wyświetlana po lewej stronie nad statusem, po ponownym uruchomieniu już jej nie widzę no i w sumie nie wiem jak ją włączyć;D
Wysłany: 06-04-2010, 12:08
a w jaki sposób? zaimportowałes jeszcze raz? czy jak ?
lokiclone
Wysłany: 06-04-2010, 12:34
na początku odinstalowałem program i znowu go zainstalowałem ale to chyba nie było konieczne i trzeba było tylko wylogować się i zalogować ponownie, teraz po wyłączeniu lista kontaktów przy ponownym włączeniu jest wyświetlana..
wszystko śmiga jak na razie ładnie ale jutro sprawdzę jak to wygląda poza domem czyli połączeniem wi-fi i z większą ilością osób z którymi się pisze w tej samej chwili..
pozdrawiam..
lokiclone
Wysłany: 16-04-2010, 10:11
a mam takie pytanie_czy gdy używam kadu i zamknę tą aplikację tak jak się to normalnie robi czyli w prawym górnym rogu to kadu nie działa jakoś w "tle"? prawdę mówiąc używałem go tylko dzień-po zamknięciu aplikacji tak jak to napisałem powyżej i odłączeniu mobilnego internetu telefon wydawał dziwne dzwięki_okazało się że robił to za każdym razem jak zmieniał się status moich znajomych na gg - no ale jak to możliwe skoro odłączyłem połączenie z netem?
dlatego teraz jak wychodzę z tej aplikacji zamykam ją poleceniem z menu..
A to kadu działa tylko jak jesteśmy połączeni z GPRS czy działa też gdy jestem podłączony do WiFi? Na poprzednim telefonie GG działało tylko gdy łączyłem się z GPRS.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum