Aktualnie korzystam z 3GSa, no ale hmm jest dla mnie "za nudny"... wszystko mało skomplikowane, nic nie można sobie pogrzebać... a kasy na iPhona 4 nie mam.
Mam kilka pytań co do Nokii n900, a mianowicie;
Kilka osób mi mówiło że jej system nie będzie rozwijany, czy to prawda?
Jak z jej wykonaniem? Rysuje się wyświetlacz, przeciera się, skrzypi?
Czy klawiatura jest wygodna?
Czy telefon chodzi gładko i jest w stanie w tej kwestji dorównać iPhonowi który chodzi bardzo płynnie?
Jak odtwarza muzyke?
Czy ekran jest czuły? Czy może dorównać w tej kwesti produktowi Apple?
I czy jest dużo ciekawych aplikacji na telefon?
Czy ma on akcelerometr, i czy można dzięki niemy grać?
Jak telefon sie sprawuje jako konsola do gier?
Będe bardzo wdzięczny jeśli ktoś mi odpowie na te pytania ;)
Kilka osób mi mówiło że jej system nie będzie rozwijany, czy to prawda?
Nie wiem kto Ci tak mówił, ale Maemo na pewno będzie dalej rozwijany. Poza tym, o ile Ci sie ten system nie podoba, możesz wgrać inny. Gdzieś czytałem, że niektórym udaje się odpalić Windowsa 95(?) 98(?) czy nawet Androida. Można nawet zainstalować MeeGo.
Cytat:
Jak z jej wykonaniem? Rysuje się wyświetlacz, przeciera się, skrzypi?
Nie. Przynajmniej nie w moim egzemplarzu i na 99,9% jestem pewny, że w innych też nie.
Telefon wykonany jest solidnie. Poza tym, każdy kto nie lubi wywalać pieniędzy w błoto, szastać nimi na prawo i lewo szanuje zabawkę za ponad 1,5tys. Możesz sobie kupić folię ochronną jeśli się boisz o wyświetlacz.
Cytat:
Czy klawiatura jest wygodna?
Jak dla mnie tak. Póki sam do ręki nie weźmiesz, to nie będziesz wiedział. Każdy ma inne preferencje.
Cytat:
Czy telefon chodzi gładko i jest w stanie w tej kwestji dorównać iPhonowi który chodzi bardzo płynnie?
Dorównać? Moim zdaniem jest o niebo lepszy. Do tej pory nie zawiesił mi się. A nawet jeśli zacznie nawalać, można zrobić re-flash.
Cytat:
Jak odtwarza muzyke?
Nie widziałem jeszcze, aby ktoś narzekał na jakość odtwarzanej muzyki przez N900. Na pewno jest głośniejszy od iPhona. Brakuje equalizera, ale w zasadzie nie jest on potrzebny. Jak ktoś bardzo chce, może pobrać inny odtwarzacz. Znakomicie odtwarza filmy w większości znanych formatów, jeśli jakiś brakuje, pobierasz kodeki.
Cytat:
Czy ekran jest czuły? Czy może dorównać w tej kwesti produktowi Apple?
Szczerze? Mimo zastosowania wyświetlacza oporowego jest bardzo czuły, jak dla mnie lepszy od iPhona.
Cytat:
I czy jest dużo ciekawych aplikacji na telefon?
Pojawiają się coraz to nowe aplikacje, wraz z rozwojem platformy Maemo wzrośnie ich liczba. Na pewno każdy znajdzie coś dla siebie.
Cytat:
Czy ma on akcelerometr, i czy można dzięki niemy grać?
Tak, posiada. A to, czy można dzięki niemu grać zależy już od gier. W większości z nich jest wykorzystywany.
Cytat:
Jak telefon sie sprawuje jako konsola do gier?
Chcesz mieć dobrą konsolę? Kup sobie PSP, PS3 czy xBox'a - według uznania. Jeżeli chodzi o chwile rozrywki za pomocą telefonu, to i owszem, gry znajdziesz - choćby nawet Quake III Arena, gdzie grafika, tekstury i wszystko inne są takie jak na kompie. Jednak używanie tego telefonu wyłącznie do grania jest wg mnie bezsensowne. Zbyt wiele możliwości on oferuje, nie tylko odobrą zabawę z grami.
Aha, uwierz że w Nokii na pewno będziesz musiał grzebać, czasami długo, czasami krótko Ja szczerze Ci polecam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum