a ja mam z nią problem mianowicie , jak piszę bez t9 to nie ma "t" (tryb pionowy, normalnie numeryczny , a nie qwerty) . Gdy wcisne klawisz 8 to pokazuje mi się od razu "u" a "t" wg nie ma : ) Spotkał się ktoś z was z takim problemem ?
PS.
Podczas użytkowania jako klawiatura systemowa również występuje ten sam problem.
A po za tym to jak dodawać nowe słowa z poziomu klawiatury systemowej bo w fast sms jest opcja ale w systemowej klawiaturze niestety nie bardzo moge znaleźć : )
U mnie gdy nacisnę "8" to pokazuje U ale jak wezmę next to jest T więc nie widzę problemu. Prawdopodobnie błąd w definicji znaków w słowniku. Żeby dodać nowe słowo prawdopodobnie trzeba korzystać z FastSMS
aplikacja znajduje się w repozytoriach , pod nazwa FastSMSevo
Język wprowadzania tekstów w telefonie ustawiony mam na niemiecki , natomiast w fast sms mam ustawione na polskie .. po przestawieniu na niemiecki dalej się gryzie .
Do wszystkich którzy instalują program FastSMS, od razu polecam doinstalowanie programu " Horizontal-Call ". Był mi on potrzebny do otwierania listy kontaktów w FastSMS, bo bez niego nie mogłem wybrać osoby do której ma być wysłana wiadomość.
Chociaż może innym działać już bez instalacji,ale sprawdzicie sami.
Witam,
Miał może ktoś problem z fastsmsevo po ostatnich aktualizacjach cssu?
Mi przestała działać klawiatura w pionie w rozmowach, przez fastsms normalnie działa...
Model telefonu: Hello Kitty S5230
Wiek: 20 Dołączył: 17 Cze 2011 Posty: 648 Piwa: 63/34 Skąd: Z Polski
Wysłany: 13-09-2011, 10:24
Jesli chodzi o Horizontal Call, to nie jest koniecznie potrzebny do dzialania FastSMS. Faktycznie nie mozna otworzyc ksiazki numerowej, ale zawsze mozna wpisac samemu nazwe (nie koniecznie numer) odbiorcy
Model telefonu: Nokia N900, N9/N950
Wysłany: 11-11-2011, 10:48
Jesteśmy coraz bliżej zamiennika (klon FOSS) dla systemowej klawiatury, obsługującej oczywiście tryb portretowy. Czarodziej Jonathan Wilson, zajmujący się na co dzień reverse engineeringiem Maemo 5, odtworzył właściwie z niczego jeden z najważniejszych elementów - zestaw skryptów do tworzenia oraz edycji układów klawiatury.
To w końcu napisał nowy skrypt do obsługi klawiatury, czy tylko napisał nowe skrypty do tej która już istnieje? Bo jeśli to drugie to znaczy, że tylko (wreszcie) udostępnił publicznie to, co co wielu (świadomych) user'ów N900 używa od dawna.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum