właśnie gdzieś czytałem ze nokia nie udostępni meego na n900 wiem ze na youtube już są filmiki z meego na n900 ale nie są dostępne wszystkie opcje ale chciałbym wiedzieć czy może aplikacje z meego będą działać na maemo
Napisze tak. Kiedy wejdzie Meego, nie wiemy. Dokładna data jest na razie gdzieś w przyszłości. Wiadomo, że nowy system to nowa oferta. Nie wiemy czy aplikacje z Maemo będą bezproblemowo działać na Meego. Jeśli system nie będzie kompatybilny oznaczać to będzie czekanie na nowe programy i nową ofertę. I będzie jak z N900. Pojawił się na jesień 2009 roku i dopiero na wiosnę 2010 można uznać system za stabilny i posiadajacy masę możliwości. Zawsze można poczekać na nowy OS. A skąd wiadomo, że w 2011 nie wejdzie następca N900, który będzie 10 razy lepszy i 100 razy badziej funkcjonalny i będzie kosztował 3000 zł. Bo na pewno za 1500 czy 1600 zł go nie kupisz. Wieć napiszę tak. Jeśli Ci się nie śpieszy, masz dobry telefon, poczekaj do przyszłego roku. Jeśli jednak, jak ja, musisz kupić nowy bo stary się "rozlazł", a masz do wydania te 2000 zł, to chyba N900 będzie ofertą w sam raz.
Model telefonu: N900
Wiek: 21 Dołączył: 09 Sie 2010 Posty: 526 Piwa: 31/10 Skąd: Z kernela
Wysłany: 01-09-2010, 8:11
Możesz pomyśleć jeszcze nad Nokią N8, również dobra propozycja. N900 jest w sumie dla użytkowników, którzy lubią się bawić takim sprzętem, konsola i te sprawy. To nie symbian, że instalujesz wszystko bez problemu. Czasem się trzeba trochę namęczyć. Ale wysiłek jest wart, ponieważ jak dla mnie N900 ma wszystko co potrzeba.
Ja teraz biorę sobie drugi fon, tym razem samsung galaxy s. Jest w dobrej cenie w play'u w taryfie "longplay49+internet". Za fona się płaci wówczas 399zł. Abo miesięczne to 69 zł w tym jest 250 minut do wszystkich, 750 mb do wykorzystania i połączenia za darmo do sieci play przez cały okres trwania umowy. Fona z powodzeniem można sprzedać za 1400 więc na start mamy 1000 zł. Minusem jest brak diody podświetlającej. System to android 2.1.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum