falconpawel
Wiek: 28 Dołączył: 05 Sie 2010 Posty: 15 Skąd: Manchester
Wysłany: 16-08-2010, 11:38 Ładowanie w samochodzie
Mam taki problem, posiadam takie śmieszne urządzenie jak ładowarka samochodowa USB firmy Belkin wyglada to tak:
Link
tak wogole polecam bo wszystko ladnie pieknie nie trzeba miec ladowarki do każdego urzadzenie z osobna tylko male kabelki usb, laduje sie Ipod, TOMTOM, nintendo DS, PSP, moja stara Omnia, N97mini itd. ale co?? jechalem ostatnio na mala wycieczke i chcialem N900 do ladowanie podlaczyc wziolem orginalny kabelek podpinam a tu dupa nic zero reakcji, odpiolem podpiolem jeszcze raz tel spytal sie jak sie podlaczyc (wiecie o co chodzi) mowie sobie super nic nie wybiore bedzie tylko ladowanie, tak jasne chcialbym dalej nic nawet na chwile nie zaczal ladowac baterii, teraz juz wogole nie reaguje tak jak przy pierwszej próbie, wie ktos co moze byc grane bo praktycznie na kazdej stronie z tą ladowarka jest podana kompatybilnosc z N900 wiec chyba ktos to sprawdzal nawet na stronie Belkina jest informacja ze laduje każde urzadzenie ktore wykorzystuje usb do ladowania i do tej pory tez tak myslalem aha dla informacji tylko podam ze mam radyjko w aucie z wyjsciem USB podpinam N900 i laduje bez problemu ale tam jest paluch z muzyka wiec nic mi to nie daje jak tylko ktos cos wie albo ma podobny problem to dajcie znac bo to strasznie dziwne jest
dzieki
falconpawel
Wiek: 28 Dołączył: 05 Sie 2010 Posty: 15 Skąd: Manchester
Wysłany: 21-08-2010, 12:28
lupa
niestety restart nic nie pomaga a ładowarki samochodowej nie było w zestawie bo do wyboru gratis jak brałem tel była słuchawka bluetooth, pokrowiec lub ładowarka. Ja niestety wybrałem to pierwsze bo ładowarka jak myślałem z wyżej wymienionych powodów nie będzie mi potrzebna.
N900 ogólnie odprawia cyrki, jesli prąd ładownaia jest mniejszy niż 300 mA. Miałem już tak, że niektóre laptopy i PC nie dawały tyle ile trzeba i wyskakiwał błąd "Zbyt mały prad ładowania" czy coś w tym stylu. Generalnie taki zasilacz może być pod warunkiem, że daje prąd przynajmniej 500-600mA bo wtedy ładowanie trwa 3-4 godziny a nie ma problemów z działaniem podczas pracy (prąd wystarcza na ładowanie i obsługę np. sieci WLAN).
Mozna sobie policzyć, że jeś przy intensywnym użytkowaniu starcza na 4-5 godzin pracy tzn, że ciągnie ok. 500mA z akumulatora. A to juz spora wartość jak na taki mały akumulator jaki jest w N900.
N900 ogólnie odprawia cyrki, jesli prąd ładownaia jest mniejszy niż 300 mA. Miałem już tak, że niektóre laptopy i PC nie dawały tyle ile trzeba i wyskakiwał błąd "Zbyt mały prad ładowania" czy coś w tym stylu. Generalnie taki zasilacz może być pod warunkiem, że daje prąd przynajmniej 500-600mA bo wtedy ładowanie trwa 3-4 godziny a nie ma problemów z działaniem podczas pracy (prąd wystarcza na ładowanie i obsługę np. sieci WLAN).
500-600 mA wystarczy na podladowanie/naladowanie baterii pod warunkiem, ze telefon jeszcze jest wlaczony, bo jesli juz sie wylaczy to mozna go wowczas naladowac tylko ladowarka dedykowana lub taka ktora podaje taki prad jak dedykowana. Ja juz to przerabialem. Rozladowal mi sie telefon i nie idzie go naladowac starsza ladowarka nokii z przelotka, bo N900 jak tylko dostanie troszke zasilania to od razu probuje sie uruchomic co pochlania mnostwo pradu i od razu sie wylacza, bo taka ladowarka podaje za malo pradu i tak telefon sie wlacza i wylacza w kolko. W aucie mam to samo i musze sobie sprawic ladowarke, ktora podaje taki prad tak jak ladowarka dedykowana, czyli te 1200 mA.
_________________ RolloSystem.pl - roletki, plizy i moskitiery dla Twojego luksusu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum