Witam, po reflashu mam dziwny "lag" pulpitu, zaraz po odblokowaniu telefonu(potem dziala wszystko normalnie). Chodzi o to, ze wciskajac jakakolwiek ikonke aplikacji nie obserwuje reakcji ok 2-4sekundy. O tyle dziwne ze gorny pasek rozwija sie normalnie, menu rowniez. Aplikacje zainstalowane mam praktycznie te same co przed reflashem. Czy ktos spotkal powyzszy problem i wie jak temu zaradzic?
tak, mam ustawionw taktowanie 250-805. Wczesniej mialem takie same ustawienia i wszystko bylo w porzadku. Dziwi jednak ze gorny pasek i menu chodza normalnie a ikony na pulpitach nie.
Model telefonu: Hello Kitty S5230
Wiek: 20 Dołączył: 17 Cze 2011 Posty: 648 Piwa: 63/34 Skąd: Z Polski
Wysłany: 09-01-2012, 5:07
Czasem lagi występują ponieważ dolna granica taktowania jest stosunkowo za nisko ustawiona względem górnej. Lagi są wtedy efektem "potrzeby czasu" na przetaktowanie się cpu z poziomu idle do normalnej pracy. Spróbuj podnieść dolną granicę np do 500 MHz.
Czasem lagi występują ponieważ dolna granica taktowania jest stosunkowo za nisko ustawiona względem górnej. Lagi są wtedy efektem "potrzeby czasu" na przetaktowanie się cpu z poziomu idle do normalnej pracy. Spróbuj podnieść dolną granicę np do 500 MHz.
Model telefonu: Hello Kitty S5230
Wiek: 20 Dołączył: 17 Cze 2011 Posty: 648 Piwa: 63/34 Skąd: Z Polski
Wysłany: 09-01-2012, 6:28
@mac02 - ja już kilka razy instalowałem najnowszego kernela i nic takiego nie mam.
@Myrasz - a jaki masz ustawiony profil w power kernelu? I czy masz włączony SmartReflex? Może jest dostarczane za niskie napięcie na cpu. Mi przy profilu ideal wykrzaczał się często odtwarzacz video. Potem zszedłem na xlv, zacinki były, ale rzadziej. W końcu ustawiłem profil na lv i mam już ok. Tylko ja mam zegar ustawiony na 500 MHz - 900 MHz
Drodzy koledzy, oczywiście (bo jakże by inaczej) najprostsze rozwiązanie okazało się najbardziej pomocne: KOPIA ZAPASOWA. Przywróciłem system do stanu z przed dwóch dni i teraz wszystko chodzi tak jak powinno. Aż szkoda było temat zakładać - wstyd mi i obiecuję poprawę :)
Przypuszczam, że problem tkwił w aplikacji Desktop Activity Manager - nie daję jednak głowy...
1. nie we wszytskich telefonach efekt musi byc taki sam
2. ja mialem to po updacie kernela, nawet na miniminalnym taktowaniu 500 , na standardowym jak i na profilu ideal.
Dobra, przyznam ze kopia zapasowa byla na krotka mete. Przy nastepnym restarcie bylo znowu to samo. Postanowilem zrobic reflaash fw i emmc. Rozpoczalem instalacje programow tych co mialem zawsze procz kernela i opgrogramowania do podkrecania procka - w moim przypadku byly ro: maxcpu, qcpufreq. Wszystko dzialalo w porzadku. Zainstalowalem kernela - pare restartow tel. i dalej OK. Zainstalowalem wiec qcpufreq - wszystko sprawne. Po instalacji MAXCPU, wyszlo szydlo z worka - to ten program powodowal u mnie opoznienie kilkusekundowe przy wlaczaniu aplikacji (i widgetow) z pulpitu. Dodam ze przewijanie pulpitow oraz menu i gorna belka chodzily normalnie. Wywalilem wiec ustrojstwo i ciesze sie czysciutkim, niezamulonym i przede wszystkim sprawnie dzialajacym telefonem.
Jesli ktos w przyszlosci bedzie mial podobny problem - niech przeczyta powyzsze :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum