Model telefonu: N900
Wiek: 29 Dołączył: 04 Mar 2011 Posty: 631 Piwa: 103/27 Skąd: Ziemia Obiecana
Wysłany: 25-05-2011, 4:29
Usunie Ci się wszytko.
Kontakty, kalendarz, pocztę, zakładki, część ustawień katalog i listę zainstalowanych aplikacji możesz sobie "zbackupować".
Tylko należy pamiętać, żeby backup zgrać na kompa przed reflashem, bo zawartość katalogu MyDocs też się czyści.
_________________ Nokia 3110 > Panasonic GD30 > Nokia 3330 > Nokia 6610i > Nokia 1600 > N70 > HTC TyTN II > N900
Co mam zrobić żeby mi się kontakty nie usunęły ? I jak pojawia mi się aktualizacja to mam ściągnąć i wszystko się samo zrobi czy jeszcze muszę coś robić.. ? :(
Model telefonu: N900
Wiek: 21 Dołączył: 09 Sie 2010 Posty: 576 Piwa: 33/10 Skąd: Z kernela
Wysłany: 25-05-2011, 8:09
Stara wersja systemu.
Wejdź do działu tutorialów tam masz jak zrobić reflash.
Najpierw jednak skorzystaj z programu kopia zapasowa - masz go zainstalowane w swoim telefonie.
Zrzuć tak zwany backup na dysk komputera i zacznij procedurę reflashu
Dziewię się, że nie pojawiła Ci się aktualizacja do pobrania. Normalnie powinna się pojawić by uaktualnićsystem. Ale lepiej przed tym zrobić backup danych. Najlepiej na kartę pamięci. Ja mam taki backupa na karcie 2GB. To wystarczy by zrobić kopię najważniejszych danych.
Jak podłączam sie pod WI-Fi to mi wyskakuje abym zaktualizował Maemo 5. I jak wcisne "kontynuuj" to boje sie ze wszystko strace i wgl.. :( I nie wiem czy jak wcisne kontynuuj i dalej dalej i zainstaluje.. czy jak to zrobie to bedzie po wszystkim czy jezzcze trzeba cos robic..
instalacja sama w sobie bodajże 2 minuty, biorąc pod uwagę mojego neta to ściąga się znacznie dłużej niż instaluje :P
I pamiętaj żeby podpiąć się pod wifi jeśli nie masz pakietu na internet u operatora bo aktualizacja waży ok. 100Mb
No tylko w domu nie moge sie podpiąć ;/ w sql moge.. tylko boje sie ze kontakty mi sie usuna.. aa wszystkie pliki zdj muza itp.. tez poleca ? a np nie strace gwarancji ? albo cos ? bo wziąłem go na raty :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum